Ľubomír Hudačko Kultúra

Dnes24 v prešovskom kine: Videli sme Top Gun: Maverick, mínusom bol extrémne hlasný zvuk

Navštívili a vyskúšali sme pohodlie Kina STAR, ktoré máme na Sekčove ešte len necelý rok. Zážitky a dojmy boli zmiešané.

Ilustračný obrázok k článku Dnes24 v prešovskom kine: Videli sme Top Gun: Maverick, mínusom bol extrémne hlasný zvuk
Zdroj: YouTube.com

Stíhačky, mladých pilotov a letecké akrobacie nad hlavami prezentuje nový Top Gun: Maverick v pokračovaní z pôvodnej snímky z roku 1986.

Tom Cruise tak ako každý odvtedy doposiaľ žijúci oslavoval ďalších 35 narodenín, ale akosi to na ňom nebadať.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

V Kine STAR sme v rámci našej recenzii v slušnom pohodlí videli film, ktorý prechádza od vtipných momentov až po dychberúce. A to napríklad vtedy, keď piloti prekonávajú nebezpečné preťaženie.

Extrémny hluk

A tu nastal značný problém. Zvuk stíhačiek a ich motory boli tak extréme hlučné, že sme na druhý deň poriadne nepočuli a obe uši nás boleli. Kino má špeciálne ozvučenie aj zo stropu, pýši sa formátom Dolby Atmos, ktorý sa považuje za najdokonalejší zvuk.

Nám to však prišlo príliš nahlas a to sa radíme k tej mladšej generácii diváka.

Absolvovali sme aj snímku francúzskej komédie Čo sme komu všetci urobili?, ktorá bola takisto ozvučená nad hranicou nášho vkusu a zmyslu tolerovať to. Hoci, našťastie, nie až tak výrazne, ako pri Top Gun.

Viac správ z Prešova:

Samotný film, v ktorom Cruise dokáže takmer čokoľvek, bol inak úchvatný. Hlavná postava je stále neposlušná a neobľúbená u svojich nadriadených. Tentoraz sa vžila do úlohy učiteľa a prednášajúceho mladším pilotom, zrážajú ju však k zemi viaceré temné spomienky.

K tým patrí aj legenda a jeho niekdajší súper Iceman, ktorého vtedy aj dnes stvárnil Val Kilmer.

Bez neho nie

Ak sa vám však bude zdať, že herca pre potreby filmu schválne potrebovali vykresliť ako ťažko prežívajúceho soka, ste na omyle. Herec aj v skutočnosti trpí rakovinou hrtana, kvôli ktorej okrem iného prišiel o hlas.

Všetko v uvedenej silnej scéne s Cruisom je tak potrebné vnímať ako reálnu skutočnosť, inak ako písaním či digitálnym spôsobom sa totiž Kilmer už nedokáže vyjadriť. Tom Cruise sa nechal počuť, že bez neho by toto pokračovanie ani nenatočil. Či to s ním má film jednoduchšie, alebo nie, posúdi už každý divák sám.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM