Ľubomír Hudačko Správy

Čo sa v našom meste bude diať? V Prešove môžete naraziť na pátračov na bicykloch

Milovníci bicyklovania a prírodných, kultúrnych i historických zaujímavostí si prídu na svoje. V Prešove totiž vyvrcholí atraktívny program obľúbeného podujatia a v hre je aj súťaž o bicykel. Opäť sa je teda na čo tešiť, tú su ďalšie dôležité informácie...

Ilustračný obrázok k článku Čo sa v našom meste bude diať? V Prešove môžete naraziť na pátračov na bicykloch
Zdroj: Dnes24.sk

Spoznávanie Prešovského samosprávneho kraja na bicykli, ktoré sa konalo počas celého leta v rôznych častiach regiónu, sa skončí v Prešove a okolí v sobotu 19.9. už od 10.00. Obľúbené spoznávanie kraja totiž smeruje do finále.

Štart a cieľ pri Kolmanovej záhrade

Pomocou mapy budú môcť ľudia objavovať krásy krajského mesta Prešov i jeho okolia. Štart a cieľ je pri Kolmanovej záhrade v areáli reštaurácie Kolmanka. Podujatie je určené širokej verejnosti, pretekať môžu jednotlivci aj dvojice. Trasu si určuje každý sám.

„Teší nás, že cyklopátrania si obľúbili rodičia s deťmi, rekreační cyklisti aj aktívni športovci či členovia cykloklubov. K obľúbeným kategóriám patria dvojice, v ktorých môžu súťažiť dvaja cyklisti so súčtom veku do alebo nad 60 rokov. Tam vznikajú rôzne zaujímavé kombinácie a tiež zábavné momenty počas pretekov,“ uviedol Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Počas cyklopátraní sa súťaží o bicykel

Body cyklopátrania sú do dňa podujatia tajné. Až krátko pred štartom dostane cyklista mapu s vyznačenými bodmi, na ktoré sa má počas päťhodinového limitu dopraviť na bicykli a získať pečiatku s bodovou hodnotou. Čím vyšší počet bodov nazbiera, tým má väčšiu šancu na víťazstvo. Každý cyklista si podľa chuti a schopností zvolí miesta, na ktoré sa vyberie. To najdôležitejšie je podľa organizátorov vidieť kus krásneho kraja a zaujímavé miesta zo sedla bicykla.

V cieli čaká cyklistov občerstvenie, vyhodnotenie súťaže a koncert Eda Klenu a skupiny Klenoty. Počas všetkých cyklopátraní sa súťaží o bicykel. Za každú účasť na cyklopátraniach je cyklista automaticky zaradený do záverečného losovania, ktoré sa uskutoční po vyhodnotení Cyklopátrania v Prešove. Registrácia na preteky je možná aj na mieste pretekov od 9.00.

Cyklopátrania Prešovským krajom pripravila na leto 2015 Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. Ide o druhý ročník podujatia. Zábavno-súťažné preteky predstavujú cyklistom krásy prírody a zaujímavosti regiónov v okolí Medzilaboriec, Bardejova, Levoče, Pienín a Prešova.

Čítajte tiež:

Naše okolie skrýva množstvo zaujímavostí: Pikošky z obcí pri Prešove, o ktorých vie málokto

Americkí turisti na návšteve nášho mesta: Živo reagovali na missku z Prešova a toto ich zaujalo najviac!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM