Andrea Mesarčíková Rôzne

Zvýšená návštevnosť cintorínov si vyžiada zmenu organizácie dopravy

Z dôvodu zvýšeného počtu návštevníkov na hlavnom cintoríne v Prešove počas nadchádzajúcich sviatkov bude od 30. októbra do 2. novembra na uliciach Krátka, Dilongova, Moyzesova a Sládkovičova upravená organizácia dopravy osadením dočasného dopravného

Hovorkyňa prešovskej radnice Iveta Adamová dnes informovala, že premávka bude sčasti zjednosmernená, čím sa vytvorí priestor na parkovanie vozidiel.
Mesto apeluje na vodičov, aby počas týchto dní zvýšili pozornosť, rešpektovali dočasné dopravné značenie a boli ohľaduplní voči ostatným účastníkom cestnej premávky, predovšetkým chodcom. Zároveň upozorňuje, že pri parkovaní je potrebné dbať na to, aby odstavené autá neobmedzovali iné vozidlá a nebránili vjazdu k nehnuteľnostiam.
Mestská samospráva upozorňuje, že od soboty (30. 10.) do pondelka (1. 11.) bude mestskou hromadnou dopravou posilnená obsluha lokality Táborisko – pri mestskom cintoríne mimoriadnymi spojmi linky č. 48, a to na trase cez ulice Sibírska – Rusínska – Lesík delostrelcov – Vajanského – Duklianska – Levočská. V opačnom smere bude linka začínať na zastávke „Clementisova“ a pokračovať na tej istej trase na ul. Sibírska. Linka bude premávať v hodinových intervaloch a obslúži všetky zastávky na trase.
Všetky cintoríny v správe mesta budú až do 9. novembra otvorené od 7. h a do 21. h. Upravené sú aj úradné hodiny v kancelárii Správy pohrebných a cintorínskych služieb v Dome smútku na Krátkej ulici, ktorá bude počas víkendu a pondelka mimoriadne otvorená od 9.00 h do 17.00 h. Návštevníci tak budú mať možnosť získať napríklad informácie o hrobových miestach, prípadne uhradiť poplatky za ich nájom.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM