Správy

Zrekonštruované tenisové kurty: Vďaka novej pretlakovej hale fungujú aj v zime

Na Nábrežnej ulici v Prešove sú vďaka novej pretlakovej hale tenisové kurty funkčné aj počas zimy. Do prevádzky boli uvedené v júli minulého roka.

Ilustračný obrázok k článku Zrekonštruované tenisové kurty: Vďaka novej pretlakovej hale fungujú aj v zime
Zdroj: Mesto Prešov

Investor prenajatý majetok mesta zhodnotil a je zmysluplne využívaný. Zveľadil nielen tenisové kurty, ale aj celé zázemie a vytvoril kultúrne prostredie pre rozvíjanie tenisu v Prešove.

Tenisový areál na Nábrežnej ulici po kompletnej rekonštrukcii v objeme 310 000 eur uviedol nájomca do prevádzky v júli minulého roka. „Tenisti dostali okrem samotných antukových kurtov aj primerané zázemie v podobe nových šatní, rozcvičovacích priestorov aj sauny a vírivky,“ povedal nájomca Ján Lehet. Ako dodal, k dispozícii majú aj maséra a v prevádzke je tiež reštaurácia.

Dva z ôsmich tenisových kurtov, ktoré začiatkom minulého roka prešli rekonštrukciou, sú navyše teraz, v tomto zimnom období, prekryté pretlakovou halou. Nájomca touto investíciou tak vytvoril podmienky pre celoročnú prevádzku kurtov. Hala, ktorú tvorí tridsať centimetrov hrubý nafukovací plášť, je vysoká desať a pol metra, má rozmery 36 krát 36 metrov, osvetľuje ju špeciálne led-osvetlenie. Moderné vykurovanie s rekuperáciou tepla udržuje vo vnútri teplotu 14 stupňov.

Tenisti oceňujú aj šesťmetrové výbehy za kurtmi. Investície nájomcu na zhodnotenie mestského majetku sa tak navýšili ešte o ďalších 135 000 eur. Na kurtoch od septembra minulého roku pôsobí nový tenisový klub Progres Prešov. K cieľom správcu tohto tenisového areálu je organizovanie tenisových turnajov a tiež práca s mládežou i spolupráca so školami pri podpore tenisových talentov. Navyše, v priestoroch už začal fungovať aj školský tenisový krúžok.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM