Milan Jusko Rôzne

ZOSTRIH: Kuchárski majstri to v Prešove už rozbalili!

Historické centrum Prešova ovládli vône gastronomických špecialít. Ponúkajú ich majstri kuchári v rámci podujatia s názvom Festival Dobrej chuti 2012. Môžete ochutnať i jedlá od babičky, variť budú i športovci. Pozrite si video z otvorenia celej akci

Podujatie sa v metropole Šariša koná po prvýkrát a organizuje ho spoločnosť Interprofis VM v spolupráci s mestom Prešov. Obyvateľom i návštevníkom prevádzkovatelia stravovacích zariadení a výrobcovia ponúknu atmosféru výnimočných vôní, chutí, jedál a nápojov.

„Ústrednou témou festivalu je propagácia regionálnych jedál. Tá sa bude odohrávať v troch špeciálnych kategóriách: majstrovský kúsok šéfkuchára, najlepšie jedlo od babičky a regionálna špecialita,“ informovala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Program bude prebiehať počas oboch dní od 11. do 24.hodiny. Každý deň zúčastnení šéfkuchári predvedú to najlepšie jedlo, ktoré bude zaradené v takzvanom degustačnom menu. Kvalitu budú môcť návštevníci festivalu oceniť v súťaži o titul Festivalovej reštaurácie. Okrem toho budú v závere spomedzi hlasujúcich vyžrebovaní hostia, ktorí získajú hodnotné ceny.

Hovorkyňa upozornila, že podujatie spestria produktové prezentácie, ukážky aktuálnych trendov v oblasti gastronómie a zdravého životného štýlu. Na pódiu sa vystrieda viacero kuchárov, barmanov, špecialistov, ale aj známe tváre spoločenského života. Okrem prípravy jedál odborníci predstavia aj návody na to, ako jedlo aranžovať a servírovať.

Organizátori veria, že na svoje si prídu milovníci tradičnej i exotickej kuchyne, kvalitných nápojov, ale i dobrej hudby. Atraktivitu podujatia by mali zvýšiť aj pripravené súťaže.

„V pečení palaciniek zabojujú o „Primátorskú palacintovku“ súťažiace tímy prešovských športovcov. Návštevníci si to budú môcť rozdať aj v jedení domácich pirohov, či pití piva,“ doplnila Gazdová. Na pódiu sa počas festivalu predstavia žiaci umeleckých škôl, Ľudová hudba Ondreja Kandráča, skupina PEHA i speváčka Michaella.

Program podujatia:

Štvrtok 6. 9. 2012

11.00 — Hudobné vystúpenie: ZUŠ Jána Pöschla a Konzervatórium D. Kardoša v Prešove

11.00 — Barista Musetti Cup 2012 – Cuba Libre Beach Bar, Hlavná 122, Prešov – súťaž vo varení kávy 11.00 — (pod vedením Stanislava Cibuľu)

14.30 — Prezentácia: prezentácia syrov

15.30 — Prezentácia: prezentácia a degustácia vín z vinárskej oblasti Tokaj

16.30 — Slávnostné otvorenie Festivalu Dobrej chuti Prešov 2012

16.45 — Vyhlásenie výsledkov súťaže Barista Musetti Cup 2012

17.00 — Hudobné vystúpenie: Folklórny súbor Radosť (Ukrajina)

17.30 — Cooking live: »Varí Prešovský klub kuchárov a cukrárov« – príprava jedál z rýb, steaky a regionálne špeciality 11.00 — (pod vedením Mgr. Františka Krankotu)

18.30 — Hudobné vystúpenie: Zašo Hubáček

19.00 — Mr. Barman show: príprava miešaných nápojov

19.30 — Hudobné vystúpenie: Ľudová hudba Ondreja Kandrača

21.00 — Diskotéka – zábava 21.00 — Vystúpenie Petry Dakai so skupinou

Piatok 7. 9. 2012

11.00 — Hudobné vystúpenie: ZUŠ Jána Pöschla a Konzervatórium D. Kardoša v Prešove

14.30 — Prezentácia: prezentácia syrov

15.30 — Prezentácia: prezentácia a degustácia talianskych vín

16.00 — Cooking live: Ázijská kuchyňa – Sushi

16.30 — »Primátorská palacinkovka« – súťaž družstiev v pečení palaciniek

17.00 — Hudobné vystúpenie: Sabrosa

17.30 — Cooking live: »Varí Prešovský klub kuchárov a cukrárov« – príprava jedál z rýb, steaky a regionálne špeciality 11.00 — (pod vedením Mgr. Františka Krankotu)

18.30 — Hudobné vystúpenie: Michaella

19.00 — Mr. Barman show: príprava miešaných nápojov

19.30 — Hudobné vystúpenie: PEHA

20.30 — Vyhlásenie výsledkov súťaže »Festivalová reštaurácia« a vylosovanie cien pre návštevníkov

21.00 — Diskotéka – zábava 21.00 — Vystúpenie Petry Dakai so skupinou

prešov24/tasr

ZOSTRIH: Kuchárski majstri to v Prešove už rozbalili!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM