Milan Jusko Rôzne

Zoberú nám vlaky? Proti škrtom bojuje 17 000 ľudí

Tisíce občanov v Prešovskom kraji vyjadrili nesúhlas s novým železničným grafikonom. Petície s niekoľkými tisíckami podpisov plánujú občianski aktivisti odovzdať zástupcom Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Boj o vlaky pokraču

Občiansky aktivista Jozef Róbert Šmigalla, ktorý inicioval jednu z petícií spolu s Prešovským samosprávnym krajom (PSK) a mestom Prešov, dnes informoval, že na hárky sa pod ich petíciu podpísalo takmer 10.300 občanov, ktorí sú proti rušeniu spojov. Rovnaký názor zastávajú aj Zastupiteľstvo PSK a Mestské zastupiteľstvo v Prešove.

Vo vyhlásení, ktoré dnes Šmigalla poskytol médiám, sa konštatuje, že návrh grafikonu, ktorý má platiť od decembra tohto roka, je ešte horší ako pôvodný z júna 2012. Na niekoľkých stranách zdôvodňuje, prečo by nemal vstúpiť so platnosti, pričom konkrétne popisuje spoje, kde dôjde ku komplikáciám.

„Reakcia nielen cestujúcej verejnosti, ale aj orgánov obcí, mesta Prešov a PSK jasne hovorí o tom, že tento návrh je zlý a pre mnohých obyvateľov kraja neprijateľný, čo vlastne vyjadrili aj pri podpisovaní hárkov,“ uvádza vo vyjadrení. Dôkazom sú podľa neho petície v Prešove, ale aj v Starej Ľubovni, pod ktoré sa dovedna podpísalo takmer 17.000 ľudí.

Šmigalla dnes uviedol, že obe petície vo štvrtok o 11.00 h hodine odovzdajú v Bratislave štátnemu tajomníkovi Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Andrejovi Holákovi.

prešov24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM