Ľubomír Hudačko Rôzne

Známy fotograf na prechádzke v Prešove? Na takýto úkaz natrafil na cyklochodníku

Prešovský fotograf Ján Štovka sa vydal na prechádzku popri Toryse. Zrazu si však na cyklistickom chodníku všimol čosi zaujímavé. Pozrite si zábery.

Ilustračný obrázok k článku Známy fotograf na prechádzke v Prešove? Na takýto úkaz natrafil na cyklochodníku
Zdroj: archív Jána Štovku

„Nie je to nijaká hrdinská záchrana, ale keďže zvieratá milujem, tak mi to nedalo,“ povedal nám k téme fotograf Ján Štovka. Ten sa s manželkou vybral v Prešove na klasickú nedeľnú, približne desaťkilometrovú prechádzku. Na ceste späť si ale na cyklistickom chodníku popri všelijakých slimákoch a dážďovkách všimli uzimeného hada. „Bol schúlený a mysleli sme si, že je mŕtvy. Po dotyku sa ale začal hýbať,“ prezradil nám.

Keďže nevedeli, o aký druh hada ide a jeho sfarbenie im pripomínalo vretenicu, rozhodli sa odlomiť konárik, na ktorý sa omotal a preniesli ho na bezpečnejšie miesto pri brehu Torysy. „V komentároch na facebooku bol tento druh identifikovaný ako Užovka fŕkaná. Verím, že toto mláďa prežije tohtoročnú zimu a dorastie do svojej dospelej veľkosti jedného metra. Je ale veľmi zvláštne, že sa v tomto období objavilo na cyklistickom chodníku v Prešove,“ zakončil Štovka zaujímavý nález.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zaujímavý zážitok počas prechádzky: Prešovčan našiel pri Toryse hada
2
Galéria
Zdroj: archív Jána Štovku
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM