Ľubomír Hudačko Samospráva

Známy areál chcú ešte viac zveľadiť: Na prešovskej Delni prebehne rekonštrukcia

Areál prírodného kúpaliska Delňa chce Prešov ešte viac zveľadiť. Ešte pred štartom sezóny sa tam začne rekonštrukcia, no mesto má plány aj po jej ukončení.

Ilustračný obrázok k článku Známy areál chcú ešte viac zveľadiť: Na prešovskej Delni prebehne rekonštrukcia
Foto: Ľubomír Hudačko

Plocha okolo legendárneho prešovského kúpaliska už bola revitalizovaná aj za ostatné roky. V pláne mesta je pokračovať v týchto prácach aj naďalej a areál sa teda podľa slov magistrátu bude zveľaďovať aj v roku 2018.

Dobrou správou je, že k tomu príde ešte pred začatkom letnej sezóny. „Pred sezónou sa začne rekonštrukcia toaliet a v prípade potreby aj sietí k toaletám, čo zahŕňa vodu a kanalizáciu. Rekonštrukcia toaliet začne v prvom kvartáli roka 2018,“ povedala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová s tým, že to bude v závislosti od procesov verejného obstarávania.

Revitalizácia by mala byť teda ukončená pred začiatkom letnej sezóny na Delni. Zároveň podľa radnice bude prebiehať príprava projektovej dokumentácie vo vzťahu k ďalším požiadavkám a v súlade s koncepčným rozvojom areálu.

„Snahou mesta Prešov je spracovať projektovú dokumentáciu, vyobstarávať dodávateľa stavebných prác a začať práce po ukončení sezóny na Delni. Predpoklad začiatku prác je po ukončení letnej sezóny, v septembri 2018,“ pokračovala Kmetóny Gazdová a doplnila, že snahou je zrealizovať potrebné úpravy čím skôr.

Čo sa týka financií, vyčlenené peniaze sú v Pláne investičnej výstavby na rok 2018, ktorý bol schválený mestským zastupiteľstvom v mesiaci december 2017. „Finančné náklady budú známe až po obstaraní dodávateľov jednotlivých prác,“ zakončila hovorkyňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM