Ľubomír Hudačko Rôzne

Známe tváre Prešova nám to prezradili: Toto sú naše obľúbené filmy

Známi rodáci či obyvatelia Prešova a okolia. Presne tí nám prezradili čo-to zo svojho súkromia. Vyspovedali sme ich o tom, aké filmy či filmové žánre sú ich obľúbené.

Ilustračný obrázok k článku Známe tváre Prešova nám to prezradili: Toto sú naše obľúbené filmy
Zdroj: TASR

Riaditeľ obľubuje historické filmy

Riaditeľ evanjelického gymnázia Marián Damankoš rád sleduje historické filmy snažiace sa priblížiť nejakú historickú postavu alebo udalosť. „Som tiež veľkým obdivovateľom českej kinematografie, najmä od Svěrákovcov alebo od Hřebejka. Keďže mám malé deti, uprednostňujem domáce kino. Asi raz-dvakrát ročne si s manželkou doprajeme aj "výlet“ do normálneho kina," prezradil nám.

Sivaničová sleduje viac doma

Sprievodkyňa Andrea Sivaničová známa z projektu Objavovanie Prešova filmy sleduje často a má rada tie, ktoré prekvapia niečím novým, či už témou alebo spracovaním. „Rada si pozriem filmy s historickou tematikou, ale aj filmy zo súčasnosti, drámy i komédie, najmä tie české a, samozrejme, rozprávky. Sú mi blízke filmy Pedra Almodóvara, Woodyho Alena či Emira Kusturicu. K mojim obľúbeným filmom patria Všetko o mojej matke, Podozemie, Na mliečnej ceste, Kráľovná púšte, Topenie po číslach, V kráľových záhradách, Polnoc v Paríži, či Veľký Gatsby,“ uviedla nám a dodala, že rada si pozrie aj slovenskú produkciu, kde ju naposledy zaujali Pokoj v duši a film Marka Škopa Eva Nová. Filmy pritom pozerá viac doma ako v kine.

Režisérka je na animáky

Režisérka športovej televízie Sonia Krajčová pozerá z každého rožku trošku. Úplne sa však vyhýba vesmírnym filmom a nie je ani veľký fanúšik romantických snímok. „Aj keď, priznávam sa, mám v tejto kategórii zopár obľúbencov. Mám veľmi rada komiksové filmy, hlavne tie od Marvela, moja obľúbená postava je Captain America,“ prezradila.

Doplnila, že najčastejšie pozerá filmy inšpirované skutočnými udalosťami, s politickým a historickým pozadím. „Mám veľmi rada thrilery, detektívky a aj animované rozprávky. Moje najobľúbenejšie sú práve z tejto kategórie. Úplná srdcovka je Ako si vycvičiť draka a Kniha života. Pozerám veľa filmov, ale ešte viac seriálov. Zoznam tých, ktoré som už dopozerala je veľmi dlhý a aktuálne mám rozpozeraných asi 20 ďalších,“ prezradila s úsmevom Sonia Krajčová. Ako dodala, filmy aj seriály pozerá najradšej doma, s vyloženými nohami.

Ďurišin a Hanks

Poslanec Martin Ďurišin má pre seba málo času, ak však nájde priestor na relax doma, tak si dobrý film pozrie. „Pre mňa sú dobrými filmami Zelená míľa, Forrest Gump či Zachráňte vojaka Ryana. Všade hrá v hlavnej úlohe Tom Hanks, čo som si až teraz uvedomil. Ale za srdce ma chytí aj romantika, ako Zápisník jednej lásky a mám rád aj ľahké české komédie. Okrem klasiky aj tie novšie ako Ženy v pokušení,“ poznamenal. S uznaním zaznamenal film Únos a chystá sa pozrieť aj Čiaru. „Úplne najradšej pozerám film v absolútnom pokoji doma v noci, keď už všetkých uložím spať. Aj kino však má pre mňa čarovnú atmosféru,“ zakončil.

Mafia Corner a horúce novinky

Zdôveril sa nám aj ďalší Prešovčan Michal Marušin, ktorý stojí za projektom Mafia Corner. „Filmy sú môj relax a hobby, je ťažké niečo konkrétne vybrať. Sledujem ich tak často, ako to len pri mojom zaneprázdnenom tempe ide,“ povedal. A kino? To podľa neho závisí od situácie. „Tým, že ovládam angličtinu, mnoho filmov si viem pozrieť skôr, ako sa vôbec dostanú na Slovensko. Čiže je aj dosť problematické nájsť niečo, čo som ešte nevidel skôr, ako to príde do kín. Ale do kina, samozrejme, chodím,“ prezradil nám.

Malý sviatok poslankyne

Poslankyňa mestského a aj župného zastupiteľstva Zuzana Bednárová prezradila, že najobľúbenejšie sú pre ňu detektívky a komédie, ale nie tie prvoplánové. „Mám rada, keď má snímka pointu, pri ktorej je potrebné sa zamyslieť. Žiaľ, na pozeranie filmov a televízie mi popri práci veľa času neostáva. Som rada, keď si nejaký dobrý film pozriem raz za mesiac. Ich pozeranie má svoju atmosféru doma, aj v kine. Keďže ich nepozerám často, tak každá taká príležitosť je pre mňa malým sviatkom,“ povedala.

U Sarnovského Sám doma

Moderátor Ľuboš Sarnovský sa podľa svojich slov dostal do fázy, keď viac číta, ako pozerá TV. Užíva si však priame prenosy z anglickej Premier League a veľmi fandí slovenskému florbalu. „V poslednom čase ma potešil muzikál La La Land alebo povedzme Temná hodina o W. Churchillovi. Ale ak chcete film, ktorý ma nedokáže asi nikdy omrzieť, tak je to Sám doma,“ povedal s úsmevom. Preňho je v kine zážitkom zdieľať snímku s davom ľudí, ktorý sa v jednej chvíli rozosmeje a krátko na to v nemom úžase takmer prestane dýchať. „Plus to veľké plátno, má to svoje čaro. A doma to je o rodinnej pohode a tiež romantike, akú v kine nezažijete,“ doplnil.

Rande Kmetóny Gazdovej

Veronika Kmetóny Gazdová má najradšej romantické filmy, pri ktorých sa znova a znova zamilováva. „Každý príbeh a dej prežívam. Čo už, som nevyliečiteľná filmová romantička,“ smeje sa. Rovnako ju ale k televíznej obrazovke pritiahne aj slovenská klasika, inscenácie a zlatý fond slovenskej televíznej tvorby, v ktorom hviezdilo množstvo hereckých legiend. Čo však každoročne miluje, je vianočný program, príbehy s vianočnou tematikou a, samozrejme, rozprávky. „Keď nie je víkend pracovný, s manželom uprednostníme domácu pohodu pri televízii so šálkou voňavej kávy, ale ak je v ponuke kvalitný titul, radi sa vyberieme aj na rande do kina,“ zakončila exhovorkyňa prešovskej radnice.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM