Správy

Známa prešovská firma žiada investičnú pomoc: Chce vytvoriť vyše 100 nových miest

Prešovská spoločnosť Leyard Europe, s. r. o., žiada štát o investičnú pomoc. Vytvoriť chce vyše 100 nových miest a to v priemyselnom parku Záborské.

Ilustračný obrázok k článku Známa prešovská firma žiada investičnú pomoc: Chce vytvoriť vyše 100 nových miest
Zdroj: TASR

Uvedená firma žiada štát o investičnú pomoc na výstavbu výrobných a administratívnych priestorov v priemyselnom parku Záborské a obstaranie technologického vybavenia. Vyplýva to zo zámeru zverejneného Ministerstvom hospodárstva (MH) SR, ktorý by v najbližšom období mala prerokovať vláda.

„Cieľom investičného zámeru je rozšírenie existujúceho podniku priemyselnej výroby zameraného na výrobu LED panelov a vytvorenie nových pracovných miest v okrese Prešov,“ priblížil rezort hospodárstva.

Realizácia investičného zámeru s investíciou v nominálnej výške 5,03 milióna eur je podľa MH SR rozložená na obdobie rokov 2015 až 2017. V priamej súvislosti s investičným zámerom prijímateľ pomoci do konca roku 2021 vytvorí 119 nových pracovných miest. V súvislosti s plánovanou realizáciou investičného zámeru prijímateľ požaduje poskytnutie investičnej pomoci v celkovej nominálnej hodnote 1,05 milióna eur, z toho formou dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok 850 000 eur a formou príspevku na vytvorenie nového pracovného miesta 200 000 eur.

Leyard Europe, s. r. o., Prešov je pobočkou čínskej spoločnosti Leyard Opto-electronic Co., Ltd. Na Slovensku pôsobí od roku 2013. Eviduje základné imanie 500 000 eur.

Základné imanie je tvorené vkladmi spoločníkov Leyard (HongKong) Co., Limited a Zhongyang Zhang, so sídlom v USA. Predmetom činnosti prešovskej firmy je okrem iného výroba komunikačných zariadení, spotrebnej elektroniky, počítačov a kancelárskych strojov, projektovanie a konštruovanie elektrických zariadení. Leyard Opto-electronic Co., Ltd. je výrobcom širokej škály LED displejov a komponentov. Patrí medzi popredných svetových výrobcov už od roku 1995.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM