Rôzne

Zmerali si svoje schopnosti: V atletike súťažili deti z prešovských škôl

Vďaka športovej myšlienke rozvinuli atletické zručnosti. Množstvo žiakov prešovských škôl sa zapojilo do podujatia v rámci projektu Bavme deti športom.

Ilustračný obrázok k článku Zmerali si svoje schopnosti: V atletike súťažili deti z prešovských škôl
Zdroj: Mesto Prešov

Prešovské školy a atletické škôlky majú za sebou druhé kolo podujatia Bavme deti športom. V rámci projektu detskej atletiky sa uskutočnilo podujatie, kde súťažia deti z prešovských základných škôl a atletických škôlok z Prešovského kraja. Ide o iniciatívu Slovenského atletického zväzu, ktorej cieľom je ponúknuť rodičom a ich deťom novú možnosť rozvoja pohybových schopností v podobe pravidelnej celoročnej športovej aktivity.

Druhé kolo súťaže malo, športovú atmosféru. Z prešovských škôl sa zúčastnili ZŠ Sibírska, Mukačevská, Šmeralová, Prostějovská, Kúpeľná, Matice Slovenskej, Mirka Nešpora, ČS Armády a Šrobárová. Z atletických škôlok si medzi sebou zmerali sily AŠ Šport Hrou Prešov, Stará Ľubovňa, Bardejov a Vysoké Tatry.

Úžasná atmosféra vyčarila úsmev na tvári každému športovcovi. Hlavný usporiadateľ Slovenský atletický zväz priniesol možnosť deťom v Prešove a okolí zašportovať si a spoznať nových priateľov. Na organizácii podujatia sa podieľalo mesto Prešov, ZŠ Sibírska a atletický klub Šport Hrou. Jednotlivé disciplíny pomáhali rozhodovať študenti FŠ PU. Deti sa tešia už na 3. kolo, ktoré sa uskutoční 19.01.2018.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM