Ľubomír Hudačko Iné športy

Zmeny v tíme prešovských volejbalistov na každom kroku: S týmito menami vyrazíme do boja!

Prešovskí volejbalisti VK PU Mirad Prešov sa od začiatku augusta pripravujú na novú extraligovú sezónu. Absolvujú ju pod vedením trénera Ľuboslava Šalatu, ktorý hráčov vedie už piaty rok. V kádri sme zaznamenali pohyb hráčov smerom do, ale aj z klubu.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v tíme prešovských volejbalistov na každom kroku: S týmito menami vyrazíme do boja!
Zdroj: Webnoviny.sk

Príprava začala dvojfázovými tréningami, volejbalisti ich majú na pláne počas celého augusta. Letná makačka pozostáva v prvej časti najmä z kondičných testov a posilňovne. V druhej časti sa už venuje volejbalu a zlepšovaniu herných činností jednotlivcov, ako aj celého tímu.

Volejbalový tím VK PU Mirad Prešov oproti vlaňajšku radikálne obmenil káder na rôznych postoch. V tíme už nepôsobí smečiar Peter Beňa, ktorý zmenil klubovú príslušnosť. Jeho novým pôsobiskom bude Chemmes Humenné. Káder opustil taktiež aj univerzál Peter Tholt, ktorý sa vracia do VK Slávie Svidník a téner Šalata už nemôže počítať ani s nahrávačom Marošom Sopkom. Pre zmenu dresu sa rozhodli aj mnohí ďalší.

Šarišania sa túto sezónu budú spoliehať na úplne novú nahrávačskú dvojicu. Na súpiske nášho klubu sa totiž pre zmenu objavili nové mená ako Ľubomír Závacký, nahrávač, ktorý naposledy hosťoval v klube VKM Stará Ľubovňa. Stanislav Lampart s futbalovým menom je tiež nahrávač, ktorý sa vrátil z Nemecka. Do kádru ďalej pribudol univerzál Michal Rajduga a blokár Ľuboš Macko (obaja VK Slávia Svidník).

Príprava vyvrcholí turnajom Mirad Cup, ktorý sa bude konať v metropole Šariša v polovici septembra. Uskutoční sa aj pri medzinárodnej účasti a zároveň bude previerkou pred nadchádzajúcou extraligovou sezónou. Tréner, realizačný tím a celé vedenie majú v tejto sezóne vysoké ciele. Tie však ešte zatiaľ neprezradili.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM