Ľubomír Hudačko Správy Správy

Zmeny v cestovnom poriadku prešovskej MHD: Dôjde aj k premenovaniu Veľkej pošty!

Od 4. 9. bude platiť nový cestovný poriadok MHD. Niekoľko zmien sa dotkne najmä obyvateľov sídliska Šváby, ale dôjde aj k premenovaniu Veľkej pošty.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v cestovnom poriadku prešovskej MHD: Dôjde aj k premenovaniu Veľkej pošty!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Z dôvodu uzávierky kruhového objazdu pri ZVL dôjde v pracovných dňoch v čase od 5.30 – 10.00 a 14.00 –18.00 k zmenám v obsluhe Sídliska Šváby a lokality Delne. Prečítajte si všetky podrobnosti.

Zmeny na Šváboch

  • Linka číslo 45 premáva v smere z centra mesta len po Šváby, v opačnom smere do Veľkého Šariša len zo železničnej stanice; neobsluhuje lokalitu Delne; nepremáva zo sídliska Šváby na železničnú stanicu.
  • Linka číslo 39 je posilnená v smere zo sídliska Šváby na žel. stanicu a do centra mesta ako náhrada za linku č. 45.
  • Linka číslo 28 zabezpečuje spojenie žel. stanica – Delňa; z Delne na železničnú stanicu premáva cez Košickú ulicu.
  • Vo víkendových dňoch linka č. 45 premáva bez zmeny, t. j. cez sídlisko Šváby a na Delňu obojsmerne.
  • Linky číslo 10 a N1 v smere zo železničnej stanice premávajú po trase Železničná stanica – Košická – Petrovianska pod nadjazd – Švábska a obsluhujú zastávku Chalupkova v smere na sídlisko Šváby.
  • Linka číslo 34 v smere Sídlisko III – Pod Šalgovíkom premáva po trase Jilemnického – Košická – Petrovianska pod nadjazd – Jelšová – Jesenná – Švábska zabezpečuje náhradné spojenie Delne so sídliskom Šváby. Ostatné zmeny v trasovaní liniek zavedené počas prázdnin ostávajú v platnosti linky číslo 19, 24, N2.

Prečítajte si tiež: Ľudia si mohli pretierať oči, ale videli dobre: V Prešove sa objavil sneh! FOTO

Veľkú poštu premenujú

„V pracovných dňoch na linkách číslo 4, 8, 38 z prevádzkových dôvodov negarantujeme nasadenie nízkopodlažných vozidiel, pre rekonštrukciu križovatky pri ZVL a jej vplyv na dopravnú situáciu na Solivarskej a Východnej ulici. Informácie o nasadení nízkopodlažných vozidiel je možné získať na dopravnom dispečingu,“ informuje o zmenách prešovský Dopravný podnik.

  • opätovne sa obsluhuje zastávka Chalupkova v smere na Šváby;
  • opätovne sa obsluhuje zastávka Hydinárske závody pod nadjazdom – do času plného sprejazdnenia kruhovej križovatky pri ZVL;
  • zastávka Veľká pošta v smere na Trojicu je premenovaná na Divadlo Jonáša Záborského v skratke DJZ.

„Zavedenými zmenami chceme zlepšiť možnosti dopravy linkami MHD, na ktoré v súčasnom období výrazne vplýva nepriaznivá situácia v cestnej premávke na území mesta Prešov. Za prípadné komplikácie sa ospravedlňujeme,“ uvádza stanovisko Dopravný podnik mesta Prešov. Zároveň sa cestujúcim odporúča, aby si pri nastupovaní do vozidla overili číslo linky, smer prepravy a konečnú zastávku, ktorá je uvedená na elektronických tabuliach vozidla. Vnútri vozidla môžu sledovať trasu prepravy na vnútornej tabuli, ktorá oznamuje tri nasledujúce zastávky na trase linky.

Prečítajte si tiež: Možno si budete pretierať oči: Na Kuzmányho v Prešove to aj tak uvidíte štvormo!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM