Ľubomír Hudačko Rôzne

Zlatý olympionik v Prešove: Takto na Šrobárovej privítali Mateja Tótha, FOTO

Na ten deň nezabudnú. Prešovskí školáci totiž privítali vzácnu návštevu. Do školy na Šrobárovej ulici prišiel sám zlatý olympionik Matej Tóth.

Ilustračný obrázok k článku Zlatý olympionik v Prešove: Takto na Šrobárovej privítali Mateja Tótha, FOTO
3
Galéria

Jedným z krokov rozvoja športu v Prešove je aj podpora mladých talentov. Možnosti sa im otvárajú aj v základnej škole Šrobárová, kde vznikla Športová akadémia Mateja Tótha. Práve to bol dôvod, prečo tento úspešný olympionik školu dokonca navštívil aj osobne.

Dresy pre školu

Žiaci si tak odnášali obrovskú radosť i motiváciu a mali naozaj netradičný začiatok vyučovania. Veď aby medzi nich zavítal olympijský víťaz Matej Tóth, to sa nestáva každý deň. Škole tak osobne odovzdal certifikát Športovej akadémie Mateja Tótha o získaní grantu. V rámci grantu škola získala tiež sady dresov, ktoré budú slúžiť v rámci rozvoja športových schopností najmenších žiakov vo veku 6 až 11 rokov. Ide pritom o jedinú takúto akadémiu v okrese Prešov.

Ide o jedinečný celoslovenský projekt pre deti predškolského a mladšieho školského veku. Cieľom je ponúknuť kvalitnú voľnočasovú aktivitu v podobe pravidelných športových krúžkov s prepracovanou metodikou a jedinečným tréningovým programom.

Dáva šancu každému

Pohybový program akadémie je vytvorený aj pre mladší školský vek 6 –11 rokov. Deti budú navštevovať v tejto škole ako jedinej základnej škole v okrese Prešov športový krúžok pod vedením vyškolených trénerov. Cieľom tréningového programu Športovej akadémie je vytvoriť a zdokonaliť pohybový základ detí pomocou všestrannej atletickej prípravy. Tréningový program Športovej akadémie Mateja Tótha je vystavaný tak, že nezanedbáva žiadne dôležité súčasti športového tréningu mládeže a tým dáva šancu každému dieťaťu stať sa špičkovým športovcom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Matej Tóth v Prešove: V našom meste vznikla jeho športová akadémia
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM