Ľubomír Hudačko Kultúra

Zlákajú aj vás? TOP akcie tohto víkendu v Prešove

Necháte sa nimi zvábiť? Vybrali sme 8 akcií, ktoré sa uskutočnia tento víkend v Prešove a ktoré sú podľa našej redakcie najlákavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Zlákajú aj vás? TOP akcie tohto víkendu v Prešove
Foto: Ľubomír Hudačko

POcity film 2017

14. októbra, 15. októbra

Filmový festival POcity film pokračuje aj cez víkend a tak si naň môžete skočiť počas obidvoch dní voľna. Odohráva sa v rôznych priestoroch v rámci Prešova. Najviac snímok sa premietne v Kine Scala. Medzi nimi napr. aj Sídlisková poviedka, ktorá sa natáčala i na sídlisku Sekčov. Vo Wave napríklad návštevníci zistia, ako sa robia zvuky do filmu a ďalším našim tipom v rámci tohto festivalu je aj afterpárty, na ktorú sa môžete prísť zabaviť v nedeľu do Christianie.

Objavovanie Prešova

14. októbra 10:00 – 13:00 a 15. októbra 14:00 – 17:00 pri MIC

Všetci milovníci histórie, obzvlášť histórie mesta Prešov sa môžu tešiť na ďalšie pokračovanie cyklusu stretnutí s názvom Objavovanie Prešova. Témou tohto objavovania budú Osobnosti reformácie.

Farmárske trhy 2017

14. októbra 14:00 – 20:00 v Čukoláde

Po handmade trhoch budú pre zmenu pripravené jesenné farmárske trhy, kde si budete môcť nakúpiť a podporiť tak šikovných slovenských farmárov s kvalitnými potravinami, bylinkami či kávou.

Furman z Lisa Ide

14. októbra 16:00 – 18:00 v Literárnej kaviarni Viola

Rozprávka v rusínskom jazyku, divadlo pre deti. Hudobná rozprávka na ľudové motívy s rusínskymi piesňami a hudbou Juraja Hatríka.

Tatran Prešov – Šaľa

14. októbra 18:00 – 20:00 v Tatran handball aréne

Príďte podporiť hádzanárov Prešova v ďalšom extraligovom súboji. Tentoraz si sily zmerajú proti Šali.

Fest Anča

15. októbra 15:00 – 16:00 v Čukoláde

Festival predstavuje kolekciu najlepších súčasných krátkych filmov pre deti, ktoré nikde inde neuvidíte. Organizátori festivalu Fest Anča pripravili pásmo filmov s cieľom priniesť deťom a ich rodičom nezabudnuteľné vizuálne a príbehové zážitky zo sveta animácie.

Cisárové nové šaty

15. októbra 16:00 – 17:00 v PKO

Z detstva si ho pamätáte. Starý príbeh v novom šate. Klasická rozprávka svetoznámeho klasika rozprávok Hansa Christiana Andersena.

Ako sova líške bájky čítala

15. októbra 16:00 – 17:30 Kultúrny dom Solivar

Rozprávka zo zvieracej ríše, v ktorej sa snúbi niekoľko známych príbehov najznámejšieho gréckeho bájkara Ezopa. Tak, ako je v jeho bájkach častým hrdinom líška, tak aj v našom sprevádza diváka spolu s múdrou sovou.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM