Ľubomír Hudačko Správy

Zlá správa pre vodičov: Obchvat Prešova načas dokončiť nestihnú!

Obchvat Prešova, ktorý má uľahčiť prejazd z Košíc na Poprad nebude dokončený načas. Staviteľ preložku cesty I/68 Prešov odbočka Škultétyho - ZVL totiž zrejme nedokončí ani do októbra 2015. Slovenská správa ciest (SSC) uvažuje o ďalších krokoch voči zhotoviteľovi.

Ilustračný obrázok k článku Zlá správa pre vodičov: Obchvat Prešova načas dokončiť nestihnú!
Zdroj: TASR

Nespokojnosť s postupom prác

„Termín ukončenia bol jún 2015. Následne na základe problémov s archeológiu a aj pre povodne, ktoré tam boli, sme termín upravili na október 2015. Predlžený bol po vzájomnej dohode investora a zhotoviteľa. K dnešnému dňu osobne vyjadrujem nespokojnosť s postupom prác, pretože práce meškajú už dlhodobejšie. Aj druhý termín je málo pravdepodobný,“ povedal riaditeľ Investičnej výstavby a správy ciest Košice SSC Jozef Fabian.

Dôvodom je podľa neho to, že samotná technológia výstavby hlavného mostného objektu je náročná a vzhľadom na to, v akom štádiu sú práce, je málo reálne zvládnuť to v stanovenom termíne. Fabian nevylučuje ani sankcie voči staviteľovi. Ako uviedol námestník úseku investičnej výstavu IVSC SSC Roman Šplíchal, na stavbe sa 23.3. uskutočnil aj kontrolný deň, po ktorom predstavitelia SSC museli konštatovať, že ich predpoklad bol správny.

Náklady viac ako 32 miliónov

„Na základe zhodnotenia postupu stavebných prác na stavbe možno s určitosťou konštatovať, že spoločnosť HANT BA DS, a. s., predmetný projekt v upravenej lehote výstavby do 7. októbra 2015 neukončí,“ povedal Šplíchal. V súčasnosti podľa neho tiež prebieha spracovanie analýzy vzniknutého stavu na stavenisku za účelom jeho objektívneho posúdenia, zaujatia stanoviska a následne vykonania ďalších krokov a opatrení v súlade so zmluvou o diele.

Investičné náklady sú podľa zmluvy viac ako 32 miliónov eur. Cesta je navrhnutá ako štvorpruhová komunikácia so stredným deliacim pásom, na ľavej strane s chodníkom širokým 1,5 metra. Tento cestný úsek nadväzuje na už zrealizovanú preložku cesty I/68 Prešov Nábrežná komunikácia.

Čítajte tiež:

Dlhoočakávaný obchvat Prešova: Už o mesiac má nastať dôležitý míľnik!

V kraji sa rozdeľovali milióny € na cesty: Na prestavbu tejto prešovskej ulice vyčlenili vyše 500 000 eur

Žabky opäť vyrážajú na cesty: Táto aktivita Prešovčanov na ich záchranu pýta palec hore! FOTO

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM