Ľubomír Hudačko Správy

Životné jubileum Anny Knuthovej: Prešovčanka oslávila už svoje 101. narodeniny!

Prešovčanka Anna Knuthová oslávila tento mesiac v kruhu rodiny svoje 101. narodeniny. Jubilujúcej oslávenkyni prišiel dnes osobne zablahoželať aj primátor mesta Prešov Pavel Hagyari.

Ilustračný obrázok k článku Životné jubileum Anny Knuthovej: Prešovčanka oslávila už svoje 101. narodeniny!
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor, ktorý jubilantke blahoželal s kyticou kvetov a finančným darom, zaželal pani Anne k úctyhodnému veku všetko najlepšie. „Som rád, že mám tu česť byť pri tejto významnej životnej udalosti. Želám Vám preto pevne zdravie a veľa pekných chvíľ strávených v kruhu svojich blízkych,“ uviedol primátor. Ako dodal, súhlasí s tvrdením pani Anny, že človek má všetko, pokiaľ má zdravie.

Krédo? Starať sa potomkov

Oslávenkyňa sa stále teší vitalite a dobrému zdraviu, svojim 6 deťom, no úsmev na tvári a radosť jej robí najmä 19 vnúčat a 21 pravnúčat. Aj jej celoživotné krédo sa zakladá práve na rodinných hodnotách, „starať sa o deti, vnúčence i pravnúčence“. V napĺňaní tejto myšlienky preto nikdy neváhala a šla k tomu z jej detí, ktoré momentálne potrebovalo pomoc. Svoj čas teda neraz strávila staraním sa o vnúčatá v Čechách, Poltári, v Košiciach i doma – v Prešove.

Pani Anna prežila väčšinu svojho života v Prešove, no taktiež rada cestovala. „Ako deti sme spoločne precestovali celé Československo, spoznávali sme krásy a tajomstvá našej krajiny,“ spomína na svoje detstvo dcéra oslávenkyne, pani Justová. Tá svoju mamičku jubilantku opísala ako aktívnu, pracovitú a láskavú. „Zbožňuje svoje deti a všetky vnúčatká, starostlivosť o ne bolo jej celoživotným poslaním," uviedla s potešením dcéra.

Plná entuziazmu

Aj napriek vysokému veku je pani Anna podľa jej slov vždy pozitívne naladená a plná entuziazmu. K jej záľube patria ručné práce, „mamička vždy rada štrikovala, výborne varí a pečie – pri pečení nepoužíva žiaden mixér, všetko mieša rukou a dodnes nám pomáha s menšími prácami v kuchyni“***. Dcéra si dokonca pamätá Vianoce, kedy napiekla šesť tort, jednu pre každé zo svojich detí. Na otázku, ako by charakterizovala vitalitu svojej mamičky, pani Justová odpovedala, že vzhľadom na vek, výborne. „Niekedy dokonca lepšie, ako tú moju, keďže po pracovne náročnom dni mi mamička povie: No poď, ešte niečo urobíme,“ dodala s úsmevom dcéra pani Knuthovej.

Primátor sa s oslávenkyňou lúčil slovami „Dovidenia o rok!“ a so želaním, aby každoročne blahoželal naším seniorom, ktorí sa pýšia takýmto úctyhodným vekom, životným entuziazmom a vitalitou. V meste Prešov sú v súčasnosti evidovaní šiesti sto a viac roční Prešovčania.

Redakciu Prešov24 informovala hovorkyňa radnice mesta Veronika Kmetóny-Gazdová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM