Ľubomír Hudačko Rôzne

Zisťovali sme zaujímavé údaje, o ktorých možno vôbec netušíte: Kto z vás vie TOTO o Prešovčanoch?

Naše mesto každým rokom zaznamenáva stále nižší počet obyvateľov, rovnako sa tak stalo aj vlani oproti roku 2014. Viete však napríklad o Prešovčanoch aj tieto ďalšie zaujímavé údaje? My sme sa na to pozreli a zisťovali ich za vás.

Ilustračný obrázok k článku Zisťovali sme zaujímavé údaje, o ktorých možno vôbec netušíte: Kto z vás vie TOTO o Prešovčanoch?
Zdroj: TASR

Podľa informácií z elektronickej verejnej správy mesta Prešov, ku koncu roku 2015 žilo v Prešove 87 288 obyvateľov, čo je o oproti roku 2014 pokles o 275 obyvateľov.

Nedávno sme vám priniesli článok o tom, aký vek majú ľudia v Prešove najčastejšie. Vedzte preto, že ak máte práve 31 rokov, patríte k skupine ľudí, ktorých je v meste najviac. Až 1 548 ľudí žijúcich v Prešove má práve tento vek. Z toho je 814 mužov v tomto veku a 734 žien.

Viete však, koľko má Prešov obyvateľov s vekom 90 a viac? Dokázali by ste si to tipnúť aspoň približne správne? My sme sa na to pozreli a takýto je výsledok.

Podľa informácií z elektronickej verejnej správy mesta Prešov je to celkom 295 ľudí. Až 84 z nich má 90 rokov, desiati majú 97 rokov. V meste máme aj dvoch 100-ročných ľudí, troch 101-ročných a jedného 102-ročného seniora. Niektorí obyvatelia Prešova majú okrem toho aj zaujímavé krstné mená a nedávno sme sa na našom portáli zamerali aj na rebríček najčastejších priezvisk Prešovčanov.

Môže vás zaujímať:

Túto skutočnosť si zrejme nemáte šancu ani len tipnúť: Aha, aký vek majú ľudia v Prešove najčastejšie!

Je medzi nimi aj to vaše? Toto je 15 najčastejších priezvisk Prešova!

Zistili sme 30 najčastejších krstných mien v Prešove: Nájdete medzi nimi aj to svoje?

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM