Ľubomír Hudačko Hokej

Zimný štadión v Prešove bude vynovený. Investícia sa plánuje aj do seniorského hokeja

Ak nie futbalový, tak aspoň zimný štadión. "Koňare" sa budú môcť prezentovať na vynovenom stánku. V budúcnosti plánuje združenie HC investície aj do ďalších sfér klubu.

Ilustračný obrázok k článku Zimný štadión v Prešove bude vynovený. Investícia sa plánuje aj do seniorského hokeja
Zdroj: Webnoviny.sk

Nový nájomca, novšie podmienky

Z postupu do Extraligy sa netešil žiadny klub z druhej najvyššej súťaže, v baráži si prvoligovú účasť udržal Martin. Ambície prešovských hokejistov boli vyššie a aj preto prichádza k zmenám. Novým nájomcom je už od januára tohto roku združenie HC Prešov. Plán angažovať sa nielen v novotách štadióna je dlhodobou prioritou.

Zmeny na ľade i nad ním

Hráči i fanúšikovia sa môžu tešiť i na výmenu osvetlenia nad ľadom. Zastarané bude nahradené LED svietidlami. Nainštalované budú aj kamerové systémy a rozbité sklenené výplne v hľadisku majú byť plastové. Svetelné tabule sa chystajú aj za oboma bránkami. Nevyhnutnosťou je aj nová rolba: „Je to investícia, ktorej sa nevyhneme. Na žiadnom zimnom štadióne by nemala chýbať tiež predajňa s výstrojom pre´zimných´ športovcov a tiež potrebný servis a brúsenie korčúľ. Aj na to myslíme,“ uviedol prezident združenia HC Milan Mráz.

Práce na opravách je stále dosť, do bodu programu zmien bude zaradený aj seniorský hokej: "Je pred nami kopec roboty. Ľudia, ktorí doteraz pracovali na štadióne a prejavili záujem tu zostať, majú zabezpečené zamestnanie za rovnakých podmienok ako mali za predošlého prevádzkovateľa. Niektorí ponuku, bohužiaľ, odmietli a odišli. Plánujeme sa angažovať v budúcnosti aj seniorskom hokeji,“ zakončil Mráz. Dolaďovanie zmien v ICE Aréne bude pokračovať v priebehu tohto roka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM