Ľubomír Hudačko Futbal

Zelenobieli nevsietili gól už 461 minút. Remíza s Košicami tajničku nevyriešila

Už je to ako obohraná platňa. Futbalisti Tatrana Prešov ešte pod vedením trénera Jozefa Bubenka nedal ani jeden gól. Košického brankára neprekonali celkovom už 8 vzájomných duelov. Posledná priečka tak naďalej ostáva realitou.

Ilustračný obrázok k článku Zelenobieli nevsietili gól už 461 minút. Remíza s Košicami tajničku nevyriešila
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Zamotaná situácia na chvoste

Do konca súťaže ostáva odohrať dva zápasy a Prešov je stále posledný. Nič na tom nezmenila ani sobotňajšia bezgólová remíza s rivalom v podobe Košíc. Šarišanov môže tešiť aspoň fakt, že v boji o záchranu zaváhali aj jeho konkurenti. Banská Bystrica podľahla doma Žiline a Trnava aj napriek vedeniu 3:1 a početnej výhode uhrala len remízu s Nitrou. V tabuľke to tak znamená, že dve kolá pred koncom Corgoň ligy strácajú „koňare“ práve na Duklu a bílých andelov dva body. V hre je ešte bodov šesť, pričom posledný zápas budú hrať Bubenkovci doma práve proti Trnave. Tá sa v nasledujúcom vloženom kole stretne pre zmenu s Banskou Bystricou. Predpovedať rozuzlenie tohto rébusu by si iste netrúfla ani tá najvšestrannejšia veštkyňa.

Kríza v útoku nemá konca-kraja

Existuje totiž nespočetne veľa možností, komu napokon ostane Čierny Peter. Najbližšie je k tomuto nepopulárnemu označeniu práve Prešov. V ďalšom, stredajšom súboji na ihrisku „šošonov“ sa musí vybičovať k úplne inému výkonu. Ak, samozrejme, si chce ligovú príslušnosť zachovať aj pre budúcu sezónu. O záchranu sa totiž bojuje inak, ako proti Košiciam. Ich brankára Tofiloského sme totiž ohrozili len minimálne: „Zápas ukázal, že súper je skonsolidovaný a hrá v pohode. Hráči si veria v hre, no naše mužstvo hrá o bytie a bolo to vidieť aj v tomto zápase. Nenašli sa hráči, ktorí by vzali na seba zodpovednosť. Nemôžem uprieť hráčom bojovnosť, no od 60. minúty je u nás taká kondícia, že už toho majú všetci plné zuby a naša útočná fáza je žalostná. Päť zápasov sme nedali gól a to je tragické. Hráme stále na troch útočníkov, no nie sme schopní sa presadiť. Máme to veľmi ťažké, aj keď výsledky súperov nám vlastne zahrali do kariet a ešte nie je nič stratené. Ale takouto finálnou fázou sa ťažko budeme zachraňovať. Pokiaľ neurobíme v tých dvoch zápasoch rapídny obrat a nezažneme strieľať góly, tak budeme to mať veľmi ťažké,“ povedal po zápase tréner Jozef Bubenko. Odkedy sa ujal kormidla, jeho zverenci nedali gól. To znamená celkovo 461 minút.

Bitka na záver

Novinári boli po zápase svedkami nevšednej udalosti. Pár kohútov v kádri koňarov sa totiž v šatni dostali do potýčky. Kapitán Peter Petráš sa neskôr vyjadril, že biť by sa mali futbalisti na ihrisku a nie v kabíne. Aj to svedčí o nepohode zelenobielych a narastajúcej nervozite. Všetko majú vo svojich rukách, dve výhry im dávajú istotu záchrany bez ohľadu na iné zápasy. Musia sa však konečne prebudiť, pretože pár platonických striel na bránu súpera gól mohli priniesť len ťažko. Tofiloski sa miestami naozaj miestami nemal čím zamestnať a mohol sa hlásiť na úrade práce. Naopak, Diviš skvelým zákrokom zmaril veľkú šancu O. Diabyho po brejku 1 na 1. Hladina druhej ligy sa na Šariš valí veľmi rýchlo, ale stále ešte ju môžu futbalisti včas zastaviť. Otázka je, či na to hráči ešte majú dostatok síl. Najmä tých psychických.

Futbaloví tréneri
1
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM