Ľubomír Hudačko Rôzne

Zbieranie húb skončilo tak, ako nikto nečakal: Prešovčanke v lese išlo o život!

Pani Ivane (70) z Prešova prišlo počas zbierania húb v lese veľmi zle a šlo jej o život! Nie nadarmo sa preto hovorí, že nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch. A keď sa spojí nešťastie v lese, kde ste sám, je to o to horšie.

Ilustračný obrázok k článku Zbieranie húb skončilo tak, ako nikto nečakal: Prešovčanke v lese išlo o život!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Tento príspevok má slúžiť, ako poďakovanie školákom a to dvom 12-ročným študentom Sebastiánovi a Damiánovi z osemročného gymnázia v Spišskej Novej Vsi a ich rodine. Práve oni podali pomocnú ruku pani Ivane z Prešova a to pri naozaj vážnej situácii, ktorá sa udiala v lese počas hubárčenia.

Oslovila nás Mária Káľavská, riaditeľka osemročného gymnázia v Spišskej Novej Vsi, ktorá nám povedala viac o ich dobrom skutku, ktorý učinili v mimoriadne vážnych chvíľach. „Začiatkom septembra mi zazvonil mobil. Volala mi staršia pani z Prešova, že by mi chcela niečo povedať a zároveň odovzdať pozdrav a vďaku za záchranu života našimi dvomi žiakmi,“ vysvetlila nám riaditeľka. Ivana (70) z Prešova bola koncom leta na hubách na Šumiaci, kde jej prišlo veľmi zle.

Keďže pani Ivana bola v lese sama, tak si sadla a volala o pomoc. Pomoci sa našťastie dočkala v podobe rodinky zo Spišskej Novej Vsi, ktorá bola v tom čase tiež na hubách v lesoch horehronskej dediny Šumiac. Rodina jej privolala pomoc, ktorá prišla v podobe vrtuľníka, ktorý pani Ivanu previezol do popradskej nemocnice.

„Som si vedomá, že bez ich pomoci, by som neprežila. Poďakovanie patrí celej rodine, ale tí chlapci mi tak utkveli v pamäti, že by som sa im chcela poďakovať zvlášť,“ povedala pani Ivana. Ako ďalej prezradila v nemocnici jej povedali, že prekonala infarkt, takže bez ich pomoci by to zrejme neprežila.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM