Zuzana Vajayová Rôzne

Zbabraná deaflympiáda poškodila aj futbalový turnaj žiakov

V Prešovskej mestskej športovej hale dnes odštartoval 19. ročník medzinárodného halového futbalového turnaja nepočujúcich žiakov do 16 rokov. Ide o medzinárodné podujatie, ktorému tento rok poškodila zbabraná deaflympiáda.

Mala sa konať od 18. februára vo Vysokých Tatrách a okolitých mestách, avšak nestalo sa tak.

„Prihlásilo sa nám sedem štátov, je to Azerbajdžan, Česko, Bulharsko, Slovensko, Poľsko, Kazachstan a Macedónsko. Kvôli zimnej deaflympiáde nám odmietlo účasť osem ďalších štátov, medzi inými Indonézia, Kuvajt, lebo sa báli, aby nedopadli ako na zimnej deaflympiáde,“ konštatoval jeden z hlavných organizátorov Vladimír Kohút z Občianskeho združenia Športový klub nepočujúcich detí. Táto akcia je podľa neho jediná svojho druhu vo svete, nikde inde sa podobné podujatie neorganizuje. „Začali sme dnes ráno, hrá sa systémom každý s každým a na konci prvé štyri mužstvá hrajú o víťazstvo. Končíme vyhlásením výsledkov v piatok napoludnie,“ doplnil Kohút. Víťazom minulého ročníka sa stala Ukrajina, zúčastnilo sa na ňom 11 tímov z celého sveta. V tomto roku bolo predbežne prihlásených 15 mužstiev, nakoniec sa na turnaji zúčastní okolo 100 hráčov zo siedmich mužstiev.

Na organizácii päťdňového podujatia sa podieľa okrem Športového klubu nepočujúcich aj Ministerstvo školstva SR, Prešovský samosprávny kraj a Mestský úrad v Prešove.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM