Ľubomír Hudačko Rôzne

Zažite neopakovateľnú atmosféru na vlastnej koži: V meste sa chystá Živá krížová cesta aj posledná večera

Mesto Prešov v spolupráci s dobrovoľníkmi z farnosti Nižná Šebastová pripravuje dve emotívne silné udalosti „Poslednú večeru“ a „Živú krížová cestu“, ktoré budú autentickým stvárnením udalostí najväčšieho kresťanského sviatku – Veľkej noci.

Ilustračný obrázok k článku Zažite neopakovateľnú atmosféru na vlastnej koži: V meste sa chystá Živá krížová cesta aj posledná večera
Zdroj: Dnes24.sk

Po úspešných troch ročníkoch, kedy v centre mesta naživo sledovalo, ale aj emotívne prežívalo udalosti Veľkého piatku viac ako 4000 ľudí, sa po ročnej prestávke 18. apríla (Veľký piatok) so začiatkom o 10:00 hod. uskutoční v Prešove Živá krížová cesta už po štvrtýkrát.

Podujatie sa začne Pilátovým súdom pred radnicou Mestského úradu a celý sprievod bude následne pokračovať po pešej zóne pozdĺž parku a Svätoplukovej ulice. Jednotlivé zastavenia budú zavŕšené v Záhrade umenia, kde bude mladými dobrovoľníckymi hercami znázornené ukrižovanie Ježiša Krista, sňatie z kríža a uloženie Ježišovho tela do hrobu. Pri tejto príležitosti dôjde v súčinnosti s Mestskou políciou k pozastaveniu dopravy na Hlavnej ulici a Františkánskom námestí na nevyhnutne potrebný čas.

„Živej krížovej ceste bude predchádzať stvárnenie Poslednej večere Ježiša s učeníkmi, ktorá sa v Prešove uskutoční po prvýkrát, a to 16. apríla pri Konkatedrále sv. Mikuláša v čase od 19.30 hod. taktiež za aktívnej účasti dobrovoľníkov z Fanrosti Nižná Šebastová,“ uviedla hovorkyňa radnice Anna Polačková.

Príďte tak zažiť neopakovateľnú atmosféru, ktorá zaplaví centrum nášho mesta v čase Veľkonočných sviatkov, kedy duchovne prežívame vrcholné udalosti kresťanskej viery. Aj vďaka pripravovaným podujatiam si môžeme lepšie uvedomiť veľkosť Kristovej lásky, ktorý obetoval svoj život ako výkupnú obetu za nás všetkých.

foto: ilustračné

Krížová cesta a Posledná večera
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM