Ľubomír Hudačko Kultúra

Zažite apríl v Prešove naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Nový mesiac klope na dvere. Áno, je to tak. Ani sme sa nenazdali a prichádza apríl. Zažiť sa počas neho dajú aj všakovaké zaujímavé akcie. V Prešove sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Zažite apríl v Prešove naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Opri sa o mňa

3. apríla 15:00 – 17:00 v PKO

Benefičné podujatie „Opri sa o mňa“ pre osoby s mentálnym postihnutím. Program: Katarína Knechtová, Peter Bič Project, folklórny súbor Dúbrava, Inside. Moderuje: Jožo Pročko. Vstup od 14.00 – zumba s Petrou. Náučné workshopy maľovanie na sklo a na drevo, výroba šperkov, origami, maľovanie na tvár, výroba transparentov, maľovanie tričiek, servítková technika.

Pavol Hammel – Z pekla šťastie Tour 2016

5. apríla 19:00 – 21:00 v Kine Scala

Jarné koncertné pódia po celom Slovensku budú patriť jednej z najvýznamnejších osobností slovenskej populárnej hudby Pavlovi Hammelovi. Koncom minulého roka vydal pod názvom Z pekla šťastie svoj už v poradí 37 album a k viac ako tisícke doteraz odohraných koncertov pridá tento rok tridsiatku ďalších.

Honza Nedvěd – Návrat

8. apríla 19:00 – 21:30 v Kine Scala

Honza Nedvěd sa po takmer dvojročnej prestávke vracia na pódium. Najznámejšieho českého folkového a trampského pesničkára určite netreba predstavovať, veď jeho piesne sa učia aj deti v školách z čítaniek. Tento rok oslávi Honza 50 rokov na pódiu.

Škaredé kačiatko

10. apríla 16:00 – 17:00 v Babadle na Solivare 1462/80

Kde je skutočný domov a kde je ukrytá naozajstná krása? Odpoveď možno nájde pani Hortenzia Swanová, ktorá na ceste z dovolenky, tak trošku zablúdila. Príhody Andersenovho škaredého káčatka, sa nám pred očami liahnu v novej podobe, ale s tým istým príbehom ako ho stáročia poznáme.

Na kus reči s Miroslavom Donutilom

12. apríla 18:30 – 20:00 v DJZ

Na kus reči s Miroslavom Donutilom & Exkluzívny hosť: Zdena Studenková. Obľúbený český herec sa predstaví vo svojom novom programe a svojimi príhodami a ich geniálnym podaním Vás dokáže rozosmiať, fantasticky zabaviť, ohúriť, ba dokonca aj rozplakať.

Okresný špitál

16. apríla 19:00 – 21:00 v DAD

Pár myšlienok po prečítaní hry. Človek sa nenazdá a zrazu zistí, v akom marazme žije. Nápadne to pripomína blázinec. Má iba dve možnosti: splynúť s prostredím alebo sa pokúsiť dostať von. Je niekoľko ciest: zmena identity, emigrácia, a keď nie reálna, tak aspoň do svojho vnútra.

Jarné trhy Prešov-XXIV. ročník

20. apríla 2016 – 22. Apríla 2016 v Mestskej hale

Jarné trhy Prešov 2016 – XXIV.ročník Jedno z najväčších podujatí na východnom Slovensku – XXIV.ročník, viac ako 30.000 návštev­níkov. Veľtrh stavebníctva a záhradníctva. Vstupné zadarmo! Nielen predaj so zľavami, ale aj odborné rady pri stavbe, rekonštrukcií, zariaďovaní bytu, domu, zatepľovaní.

Robo Opatovský and Band Tour

21. apríla 18:00 – 20:00 v Bizarre

Pozvánka na jeden z ďalších koncertov Roba Opatovského v Bizarre. Po dvadsiatich rokoch jeho pôsobenia na hudobnej scéne sa máte určite na čo tešiť. Hosťom koncertu bude mladá speváčka Nika Karch.

Zmiešaná štvorhra

24. apríla 15:30 – 17:30 v DJZ

Satirická komédia v podaní Radošinského naivného divadla, v ktorej sa tak trochu nepriamo zápasí o zmysel ľudského šťastia. V čom tkvie? Vo finančnom zabezpečení? Vo fungujúcich medziľudských vzťahoch? V krásnom snívaní? Indiskrétny 24-hodinový pohľad do života dvoch úplne odlišných slovenských rodín a z neho plynúca správa o kvalite súčasného slovenského života.

Na koho to slovo padne

25. apríla 19:00 – 21:00 v Kine Scala

Už vyše desať rokov patrí toto predstavenie k najobľúbenejším slovenským činoherným titulom. Groteskný príbeh piatich indivíduí uzavretých v jednej miestnosti, v spoločnosti jedného revolvera. Samozrejme, že každého z nich tento revolver láka, pretože mu dáva príležitosť vládnuť nad ostatnými. Inteligentný humor autora nesie v sebe niekoľko úrovní a stáva sa tým výpoveďou o krutom správaní sa nás v krutej dobe okolo nás.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM