Ľubomír Hudačko Rôzne

Zaujímavosť, ktorá dokáže upútať: Aha, aj ako sa dá s Prešovom stretnúť vo svete!

Keď to za našimi hranicami zbadáte, hneď vám srdce poskočí. S Prešovom sa dá totiž stretnúť aj vo svete a to i takto, sledujte...

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavosť, ktorá dokáže upútať: Aha, aj ako sa dá s Prešovom stretnúť vo svete!
Foto: Ľubomír Hudačko

S Prešovom sa dá stretnúť aj za našimi hranicami. Pri ceste do zahraničia totiž môžete naraziť na pomenovania ulíc totožným názvom, ako má naše mesto. Veď si to pozrite spolu s nami.

Už pred pár dňami sme vám priniesli článok o jednej zo zaujímavých spojitostí koňarov s krajinou galského kohúta. Vo franzúzskom Saint Denis sa totiž neďaleko tamojšieho futbalového štadióna nachádza Avenue de Presov. Na túto zaujímavosť nás upozornil náš čitateľ.

Pre zaujímavosť, autom by nám cesta trvala na toto miesto približne 16–17 hodín. Ohľadom pomenovania lokalít v zahraničí vám však doslova srdce môže poskočiť aj v inom štáte. A to v Nemecku. Práve tam sa sa totiž môžete poprechádzať po Prešover Straße. Takáto ulica sa nachádza v meste Remscheid. A koľko hodín by vám trvalo dostať sa tam z Prešova?

Ak by ste sa pre takúto cestu rozhodli autom, celkovo do tohto nemeckého mesta prejdete 1 287 km a to za približne trinásť hodín. Pre doplnenie, Remscheid je partnerským mestom Prešova. A v našom meste zase môžete nájsť Remscheidskú ulicu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM