Ľubomír Hudačko Správy

Zásadná informácia týkajúca sa zelenej vlny: Prešovčania, TOTO vás rozhodne poteší!

Výberom staveniska sa zelená vlna na Levočskej ulici dostáva do ďalšej fázy. Dobrou správou je aj zásadná informácia, ktorá Prešovčanov určite poteší!

Ilustračný obrázok k článku Zásadná informácia týkajúca sa zelenej vlny: Prešovčania, TOTO vás rozhodne poteší!
Zdroj: Dnes24.sk

Za účasti poslancov z dotknutých výborov mestských častí a pracovníkov odborných útvarov Mestského úradu sa uskutočnil výber staveniska v rámci pripravovanej zelenej vlny v Prešove.

„Jeho účelom bolo určenie podmienok pre spracovanie projektovej dokumentácie stavby nazvanej Realizácia plynulosti dopravy na Levočskej ulici. Nasledovať bude proces verejného obstarávania na výber projektanta i na zhotoviteľa. Zásadnou informáciou, ktorá zaznela je, že nebudú žiadne veľké rozkopávky,“ uviedol tlačový referent Msú Milan Grejták informáciu, ktorá poteší azda každého Prešovčana.

Koordinačný signál medzi riadiacimi jednotkami semaforov sa bude šíriť prostrednictvom bezdrôtovej siete. Drobné rozkopávky budú len v prípade, ak niekde bude potrebné napojenie na energie. „Bude však potrebná stavebná úprava priechodu pre chodcov medzi zastávkami MHD na Levočskej ulici na sídlisku II, kde pribudne semafor aj na stredovom ostrovčeku,“ dodal Grejták. Táto úprava bude financovaná z ušetrených prostriedkov z celkového objemu 95 000 eur, ktoré už poslanci na realizáciu zelenej vlny vyčlenili.

Čítajte tiež:

Minister hospodárstva ohlásil dobré správy pre východ: Toľkoto nových pracovných miest vznikne!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM