Ľubomír Hudačko Šport

Zápas, na ktorý Prešovčania budú ešte dlho spomínať: Brankár dostal červenú kartu, nemal ho kto nahradiť!

Tohtoročné vylosovanie futsalistom FK Prešov nepraje, zo šiestich duelov odohrali vonku až štyri. A v zápase s Novými Zámkami sa museli popasovať aj s červenou kartou pre brankára. Ten navyše náhradníka nemal, istý čas tak museli hrať koňare s prázdnou bránou!

Ilustračný obrázok k článku Zápas, na ktorý Prešovčania budú ešte dlho spomínať: Brankár dostal červenú kartu, nemal ho kto nahradiť!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Prešovskí futsalisti odohrali zápas 6. kola na ihrisku Nových Zámkov sa im nepodarilo zopakovať víťazstvo z predchádzajúceho stretnutia, zápas sa skončil výhrou domácich 6:3 (2:1).

Jeden okamih sa ukázal ako zlomový

Do zápasu nastúpili Prešovčania aktívne a rýchlym gólom sa ujali vedenia. Po presnom zásahu však urobili niekoľko individuálnych chýb a ich zaváhania súper potrestal. Najprv domáci vyrovnali stav stretnutia gólom po rohovom kope. Skóre otočili domáci vo svoj prospech zásahom do Kapraľovej bránky zo štandardnej situácie.

Po polčase si hostia vytvorili tlak na súperovu bránu, mali aj príležitosti. Vonku sa však Šarišania v koncovke trápia. Šance, ktoré si vypracovali, sa im premeniť nepodarilo. Domáci sa do zakončenia nedostávali až tak často ako hosťujúci hráči. Novozámčania však boli efektívnejší, po góle z ojedinelej príležitosti zvýšili svoj náskok na 3:1. Tento okamih sa ukázal ako zlomový.

V závere prišla červená karta

Po treťom zásahu domácich sa na zverencov trénera Hernandéza začalo všetko akoby rúcať. V priebehu niekoľkých minút boli viackrát potrestaní. Desať minút pred koncom udelili rozhodcovia gólmanovi Prešova spornú červenú kartu. Keďže hostia nemali na súpiske ďalšieho brankára, pristúpili k hre s piatimi hráčmi v poli. Zo zápasu sa stal poriadny nervák.

Mihok reagoval gólom a znížil stav na 2:3. Hostia pri hre bez brankára svojho súpera zavreli na ich polovici. Čas, počas ktorého bola ich brána opustená bol však dlhý a domácim vyšli dve strely do prázdnej bránky. Za hostí ešte v závere skorigoval Harčár, domáci vzápätí na jeho gól odpovedali a spečatili na konečných 6:3.

António Hernandéz (tréner FK Prešov): „Začiatok stretnutia bol z našej strany dobrý, v úvode sme sa dostali do vedenia. Súper nám dal góly po hrubých individuálnych chybách. Zápas ale poznačil výkon rozhodcov, podaril sa im husársky kúsok. Najprv nášmu brankárovi dali červenú kartu, jeho ruku mimo bránkoviska videli asi iba diváci. Vzápätí ostal nepotrestaný zákrok zozadu na Serbina, keď náš hráč strieľal do prázdnej bránky. Navyše, vďaka zlej pripravenosti domácich usporiadateľov, sme sa do šatne dostali o 19:54 a stretnutie sa začínalo o 20.30. Domácim sme vyhoveli v tom, aby sa zápas mohol hrať v stredu. Aj napriek tomu, keď sme po vylúčení nášho brankára žiadali o tejp, aby sme mohli dať na rozlišovačku provizórne číslo, sme sa nedočkali kladnej odpovede. Naopak, povedali, že je to naša chyba a nech nám nič nedávajú, toto vyjadrenie hodnotím ako čerešničku na torte.“

MFK Tupperware Nové Zámky – FK Prešov 6:3 (2:1)

  • Góly: Horáček a Vašek po 2, Gašparík, Adámek – Vrbovský, Mihok, Harčár
  • ŽK: Serbin, Mihok
  • ČK: Kapráľ
  • 100 divákov

Môže vás zaujímať:

Neuveriteľná séria v Prešovskej hokejbalovej lige: Mužstvo na seba púta pozornosť naozaj nevídanou šnúrou!

Pred vlastnými fanúšikmi sú zatiaľ stopercentní: Futsalisti Prešova nasúkali Leviciam sedmičku

Bolo 12 minút pred koncom a vtedy to prišlo: Hrať prestali Prešovčania aj ich súper, na štadióne nastalo čosi nečakané

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM