Ľubomír Hudačko Rôzne

Zahraniční študenti na Prešovskej univerzite: Ich počet stúpol, z týchto krajín k nám prišli...

Počas zimného semestra v akademickom roku 2013/2014 študuje na Prešovskej univerzite (PU) v Prešove v rámci programu Erasmus 33 zahraničných študentov. Počet krajín, z ktorých pochádzajú, oproti minulému roku stúpol.

Ilustračný obrázok k článku Zahraniční študenti na Prešovskej univerzite: Ich počet stúpol, z týchto krajín k nám prišli...
Zdroj: TASR

Podľa hovorkyne PU Kamily Urmaničovej pochádzajú títo študenti zo siedmich krajín, konkrétne z Poľska, Turecka, Španielska, Francúzska, Česka, Grécka a Maďarska. Oproti minulému roku pribudlo Francúzsko a Maďarsko.

„Väčšina z nich bude u nás študovať počas jedného semestra, no niektorí ostanú aj na celý akademický rok. Študovať budú na siedmich fakultách, čo je nárast oproti minulému akademickému roku, keďže vlani sme mali v zimnom semestri 19 zahraničných študentov v rámci Erasmu na štyroch fakultách. Rovnako sme zaznamenali nárast aj v počte študijných programov, ktoré budú navštevovať,“ povedala Urmaničová.

Záujem je podľa nej o štúdium anglického jazyka, psychológie, predškolskej a elementárnej pedagogiky, turizmu a manažmentu či telesnej výchovy. Okrem týchto programov budú v zimnom semestri študovať históriu, francúzsky jazyk, politológiu, poľský jazyk, výtvarnú výchovu, biológiu, geografiu, matematiku, fyzioterapiu, pôrodnú asistenciu a teológiu. Urmaničová ďalej uviedla, že títo poslucháči majú možnosť navštevovať aj predmet slovenský jazyk, kde je pre nich pripravené špeciálne vyučovanie. O kultúrny a športový program mimo štúdia sa stará študentská organizácia Erasmus Student Network UNIPO, ktorá pripravuje výlety, ale napríklad aj slovenský či medzinárodný večer.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM