Šport

Záhada okolo opory z hádzanárskeho Tatrana Prešov: Z klubu mal prestúpiť, vo finále pohára nakoniec ešte bude hrať!

Hádzanárov Tatrana Prešov čaká prvý z dvojice finálových zápasov Slovenského pohára. V kádri došlo k viacerým zmenám a v klube už nebude pokračovať veľká opora tímu. Napriek tomu v zostave na finále sa ešte ukáže a pomôže výkonom. Ako je to možné?

Ilustračný obrázok k článku Záhada okolo opory z hádzanárskeho Tatrana Prešov: Z klubu mal prestúpiť, vo finále pohára nakoniec ešte bude hrať!
Zdroj: TASR

Hádzanári Tatrana Prešov nastúpia v stredu podvečer na prvý z dvojice finálových zápasov Slovenského pohára aj s Radoslavom Antlom v zostave.

Podľa pôvodných informácií od samotného hráča mal byť extraligový zápas so Šaľou minulú sobotu jeho rozlúčkovým v zelenobielom drese. Situácia sa však trocha zmenila, vysvetlenie poskytol generálny manažér klubu Branko Benko: „Rado Antl už trénuje v Egeri, no dohodli sme sa ešte na dvoch dueloch SP. Štvrtého februára potom uzavrieme medzinárodný transfer, o tri dni neskôr štartuje v Maďarsku jarná časť tamojšej súťaže.“ Z pôvodne avizovaných šiestich odchodov na hosťovanie do konca sezóny z kádra slovenského majstra sa zatiaľ dotiahli do konca len štyri (Rábek, Petro, Radčenko, Antl).

Mená brankára Vladimíra Božiča a spojky Ivana Ivkoviča naďalej figurujú na súpiske Tatrana. „V prípade jedného zo záujmu zo strany zahraničného klubu zišlo, druhý nie je zdravotne úplne fit,“ objasnil Benko. Prestupové obdobie však potrvá až do konca februára a tak osud dvojice hádzanárov, o ktorých je reč, ešte nie je definitívne spečatený. „Keď príde seriózna ponuka, zvážime ju. Na druhej strane má dôležité slovo aj tréner Rastislav Trtík a keď on bude trvať na ich zotrvaní, budeme rešpektovať jeho názor.“

Pred odchodom na zápas v Hlohovci si dali prešovskí hádzanári, rovnako ako v apríli 2007, vysvätiť svoj nový autobus. Obrad tentoraz uskutočnil dekan rímskokatolíckej farnosti Kráľovnej pokoj Jozef Dugas. „Deväť rokov sme sa autobusom dostali bezpečne vždy tam, kde bolo treba. Veríme, že to bude tak aj do budúcna,“ dodal Benko.

Môže vás zaujímať:

Prešovskí futsalisti doma nestačili na lídra tabuľky: Vyrovnanú partiu rozhodli až momenty v závere zápasu

Dôležitá výhra prešovských volejbalistov: Doma si poradili s Komárnom, tréner hovoril o siahnutí na dno síl

Prešov spoznal najlepšieho športovca roka 2015: Po dvanásťročnej hegemónii hádzanárov prišla zmena

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM