Ľubomír Hudačko Hokej

Začína semifinále play off 1. hokejovej ligy: Dostane sa Prešov konečne do baráže?

Ešte sa to Prešovu nikdy nepodarilo. Začína semifinále play off 1. hokejovej ligy, po ktorom si postupujúci zahrá v baráži o extraligu.

Ilustračný obrázok k článku Začína semifinále play off 1. hokejovej ligy: Dostane sa Prešov konečne do baráže?
Zdroj: Vlado Salzer

O to viac bude súboj Prešova sledovaný, pretože si sily v semifinále zmeria s východniarskym rivalom. Možno ešte krajšie vyvrcholenie by bolo v prípade, že sa tieto tímy stretnú až v baráži, no napokon sa tak nestalo.

Michalovce nevyhrali ani raz

Oba celky sa dostali do štvorky najlepších po postupe ďalej cez papierovo slabšieho protivníka. Penguins sa ale o čosi viac natrápili, pretože jeden duel s Bratislavčanmi prehrali. To Michalovčania si poľahky poradili so Spišskou Novou Vsou a nastrieľali im v rezultáte 3:0 na zápasy až 20 gólov. V tejto sezóne sa východniari stretli v lige celkovo päťkrát, pričom Michalovce nevyhrali v riadnom hracom čase ani raz. Trikrát sa doma tešil Prešov (3:1, 2:1 a 4:2) a po dvoch remízach na Zemplíne raz uspeli Šarišania po predĺžení a raz ich súper po nájazdoch.

Ako sa vraví, derby nebude mať favorita. A v tomto prípade to platí dvojnásobne, pretože o finálovú baráž sa stretnú druhý a tretí tím základnej časti. Vlani Prešovčanom nepomohlo základnú časť vyhrať, pretože takto pred bránami boja o extraligu stroskotali na Skalici.

Dvakrát cez víkend

To Zemplínčania pre zmenu vypadli na neskoršom víťazovi z Detvy, ale len tesne 3:2. Po víkende budú mať rivali za sebou už dva vzájomné zápasy v play off, pretože druhý zápas sa bude hrať už v sobotu. A tretí a možno už aj rozhodujúci príde na rad v Prešove v utorok. Už teda ide do tuhého, tučniaci majú pred sebou dôležitý štart za cestou, kde sa ešte ani raz nedostali. To, či to zvládnu ukáže duel začínajúci v piatok od 17:30.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM