Monika Földešiová Rôzne

Začína ostrý boj o voliča

Kandidáti na primátorov a starostov, ako aj uchádzači o post poslancov do mestských zastupiteľstiev vstupujú dnes do oficiálnej kampane pred blížiacimi sa komunálnymi voľbami.

Predvolebné aktivity môžu kandidáti vykonávať do 24. novembra, keď sa kampaň skončí. „Pri komunálnych voľbách platí volebné moratórium, ktoré trvá 48 hodín pred ich konaním,“ ozrejmil pre TASR hovorca Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Kaliňák.
V čase kampane má politická strana a nezávislý kandidát zabezpečený rovnaký prístup k hromadným informačným prostriedkom a k službám územnej samosprávy zameraným na podporu alebo na prospech volebnej kampane. Obce boli povinné do 9. novembra vyhradiť miesta na vylepovanie volebných plagátov. Vyhradená plocha musí zodpovedať zásadám rovnosti politických strán a nezávislých kandidátov.
Starostov alebo primátorov a tiež poslancov mestských zastupiteľstiev si budú 27. novembra voliť obyvatelia takmer 3000 miest a obcí. Za poslanca alebo starostu a primátora budú zvolení tí z kandidátov, ktorí získajú najväčší počet hlasov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM