Ľubomír Hudačko Futbal

Začína nová sezóna druhej futbalovej ligy, ktorá zmenila formát: Čo na to prešovskí hráči?

Celú jeseň budú hrať Prešovčania futbalové zápasy len v skupine Východ. Rozhodlo o tom už pred časom vedenie únie ligových klubov a realita nastane už prvým zápasom proti Poprade. Je však zmenený model súťaže pozitívnou správou? Čo na to samotní hráči?

Ilustračný obrázok k článku Začína nová sezóna druhej futbalovej ligy, ktorá zmenila formát: Čo na to prešovskí hráči?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Tímy sa nenacestujú cez celú republiku, pribudne viac derby súbojov. Minimálne do jesene. Ak sa však potom tímy dostanú do šiesteho miesta, nasleduje medzirepublikové zlúčenie a na jar 2015 sa už aj Prešov môže stretnúť s Nitrou a ďalšími zo skupiny Západ.

Čo však na to hovoria samotní hráči Prešova? „Bude to také zvláštne. Pre menšie kluby to bude výhodné, nebude to také nákladné, ale pre nás to budú náročné zápasy. Každý najmä vonku na nás bude nahecovaný, čiže bude to ťažké. Možno výhodou je, že nebude treba toľko cestovať. Ale tá druhá liga, ktorá tu bola, sa mi pozdávala viac,“ povedal pre oficiálnu klubovú stránku záložník Peter Katona.

Prvé kolo je na programe pre zelenobielych už dnes 26.7., súperom bude FK Poprad. Do sezóny však vstupuje najstarší futbalový klub na Slovensku bez kapitánov zminula Jána Papaja i jeho nástupcu Petra Petráša. Najstarším v tíme tak bude Miroslav Poliaček, ostrieľalný matador, ktorý takisto zažil už nejednu zmenu ligového formátu. Čo si o súčasnej myslí on?

„Pre kluby ako je Prešov to neprinesie nič. Tam treba urobiť všetko preto, aby Tatran čím skôr tú súťaž nehral a aby sa šlo vyššie, lebo si myslím, že fanúšikovia na to veľmi zvedaví nebudú. Aj keď tí verní prídu stále a potom bude záležať aj na tom, aké výkony budeme podávať a či ľudí na to bude baviť chodiť,“ hovorí pre klubovú stránku.

Na štadióne Tatrana, ktorý vstupuje do ligy s novým trénerom Stanislavom Vargom sa môžu fanúšikovia dostať po novom za tri eurá na krytú tribúnu. Duel začína od 17.30.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM