Ľubomír Hudačko Kultúra

Záber z 90-tych rokov, ktorý vás isto poteší: Úzko sa týka Prešova, ale mladíkov na fotke možno už ani nespoznáte :)

Dobový záber z deväťdesiatych rokov, ktorý vám možno vyvolá úsmev na perách. Prinášame vám fotku, ktorá sa úzko týka Prešova. Snímka zachytáva partiu mladých ľudí, ktorí v tom čase ešte netušili, aká kariéra ich čaká.

Ilustračný obrázok k článku Záber z 90-tych rokov, ktorý vás isto poteší: Úzko sa týka Prešova, ale mladíkov na fotke možno už ani nespoznáte :)
Zdroj: Dnes24.sk

Táto archívna fotografia úzko súvisí s tým, čo sa chystá. V pláne je totiž hudobná bomba a to práve v podaní ľudí, ktorých môžete vidieť na uvedenej dobovej snímke v našej galérii.

Ak ste si ju poriadne pozreli, možno sa aj vám na nej podarilo spoznať niekdajších spoluhráčov, ktorí spolu nehrali už roky. Na fotografii sú zľava doprava Miro Tásler, Peter Bič, Katka Knechtová, Ivan Tásler a Martin Migaš. Práve oni totiž tvorili zostavu hudobníkov prevažne z Prešova, ktorá nahrala prvý album kapely IMT Smile Klik-klak. A v pôvodnej zostave sa tento rok vracajú na pódiá!

Momenty v tejto zostave sa nezopakujú

Po rokoch, odkedy nestáli spolu na pódiu sa tak chystá hudobná bomba. Z kapely totiž postupne odišli Knechtová s Migašom (založili skupinu Peha), neskôr aj Peter Bič (založil Peter Bič Project). Teraz však chystajú návrat a práve ich môžete spoznať na dobovom zábere v našej fotogalérii. Fotografia vznikla v roku 1996 pri nahrávaní jedného z najväčších hitov kapely, piesne Nepoznám.

Kapela IMT Smile sa rozhodla 20 rokov svojej existencie osláviť koncertnou megašou. Chystá sa večer plný hudby a momentov, ktoré sa na jednom pódiu v takejto zostave už nikdy nezopakujú. Príbeh skupiny, ktorej mnohé piesne nielenže zľudoveli, ale stali sa doslova soundtrackom života mnohých z nás uvidíte v šou, aká tu v ich podaní ešte nebola na IMT Smile hiSTORY. V réžii Jána Ďurovčíka to budete môcť zažiť na dvoch koncertoch v decembri a to v Bratislave 14.12., na štadióne O. Nepelu a v Košiciach 16.12. v Steel A­rene.

Tásler: Všetci okamžite súhlasili

Kapela IMT Smile na oboch koncertoch vystúpi v pôvodnej zostave, v ktorej natočila svoj prvý album Klik-Klak. Okrem nich sa na pódiu objaví mnoho ďalších zaujímavých hostí, ktorí boli s kapelou spätí v určitých obdobiach jej pôsobenia a to Marián Čekovský, Martin Valihora, Tomi Okres, Viktor Špak, Mário Gapa Garbera, Dano Šoltis, Slovenské Divadlo Tanca i moderátor Michal Hudák. Na svoje si prídu aj všetci priaznivci kultového spojenia IMT Smile s umeleckým súborom Lúčnica, ktorého sólisti sú taktiež súčasťou projektu.

„Bude to skutočne veľkolepé. Bude to o ľuďoch, priateľstve, spomienkach na jednotlivé etapy kapely IMT Smile. Veľmi sa na tieto koncerty teším. A tiež z toho, že každý, koho som oslovil na hosťovanie v tomto projekte, okamžite súhlasil,“ neskrýva nadšenie Ivan Tásler.

Cez skladby Prešovčanov sa budete môcť preniesť do spomienok, keď ste žili len Pre túto chvíľu, keď Nedá sa ujsť z tejto Exotiky. Kapela navyše predstavila aj svoj ďalší videoklip. Tentokrát na pieseň Čo ak z albumu Valec a opäť sa oň postaral Jaroslav „Jaris“ Vaľko. „Celý klip je zostrihaný z autentických záberov zo svadby mojich priateľov Milana a Beaty. Nič v ňom nebolo vymyslené, ani dopredu dohodnuté a to je na tomto klipe to najkrajšie. Tá človečina, ktorá sa nachádza aj v piesňach IMT Smile," prezradil režisér Jaris. Koncerty budú zároveň doplnené aj veľkými LED projekciami zostavené z archívnych záberov, ktoré fanúšikovia doteraz nemali šancu nikde vidieť.

Môže vás zaujímať:

Požiadavky kapely Megadeth pred koncertom v Prešove? Chcú pramenitú vodu z Fidži!

Dobrý festival v Prešove prinesie nejednu novinku: Tešte sa na vymoženosti, aké doposiaľ neboli!

Poznačil ich zub času, archívne snímky sú toho dôkazom: Prešovskí hudobníci na retrozáberoch! FO­TO

foto: ilustračné/archív

IMT Smile - Čo ak
1
Galéria
Retrozáber na hudobníkov prešovskej kapely: Roky spolu nehrali, teraz sa vracajú
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM