Ľubomír Hudačko Správy

Za svoje zásluhy dostali ocenenie rovno od ministra: Mená učiteľov z Prešova, ktorým sa ušla veľká pocta!

Ich mimoriadne úspechy v pedagogickej práci nezostali nepovšimnuté. Minister školstva ocenil desiatky pracovníkov v školstve medailami a ďakovnými listami. Ušli sa aj tým prešovským. Pozrite, ktorí to sú!

Ilustračný obrázok k článku Za svoje zásluhy dostali ocenenie rovno od ministra: Mená učiteľov z Prešova, ktorým sa ušla veľká pocta!
Zdroj: TASR

Učitelia a pedagogickí zamestnanci si vo štvrtok pri rovnakej príležitosti prevzali v Bratislave ocenenia za mimoriadne úspechy vo svojej pedagogickej práci aj z rúk ministra školstva Juraja Draxlera. Veľké i Malé medaily sv. Gorazda a ďakovné listy dostalo celkovo 66 pedagógov a pracovníkov v školstve. Tri ocenenia putovali aj do nášho mesta.

Malú medailu sv. Gorazda získala Darina Petríková zo Spojenej školy P. Sabadoša internátnej v Prešove za autorstvo a realizáciu vzdelávania ťažko mentálne postihnutých žiakov pomocou piktogramov. Mária Šoltésová zo Základnej školy na Važeckej ulici si vyslúžila ďakovný list za dlhoročnú pedagogickú prácu, iniciatívny a tvorivý prístup k výchovno-vzdelávacemu procesu a Eva Bilišňanská zo Základnej školy na Kúpeľnej 2 za tvorivú pedagogickú prácu a aktívny prístup k moderným vyučovacím metódam.

„Vaše povolanie patrí k najnáročnejším, vyžaduje si celého človeka a často prináša aj pocity sklamania alebo nedocenenia. Súčasne však táto vaša práca vie dať pedagógovi veľa radosti, vtedy, keď vidí zmysluplnosť svojho snaženia v podobe úspechov a dobrého rozvoja svojich žiakov,“ uviedol vo svojom príhovore šéf rezortu školstva. Pedagógom zároveň poďakoval za profesionálny prístup získala takisto ďakovsný list.

Medaily sv. Gorazda udeľujú ministri školstva pri príležitosti Dňa učiteľov pedagógom, školským pracovníkom a pracovníkom v iných oblastiach spoločenského života od roku 1999. Dostávajú ich tí, ktorí vykonali záslužnú prácu pre školy a žiakov. Ide o najvyšší stupeň ocenenia v rezorte školstva.

Zdroj: tasr/dnes24

Riaditeľ prešovského gymnázia v rozhovore: Viem byť prísny, ale nemám problém si zo seba uťahovať

Riaditeľ Gymnázia sv. Moniky otvorene: Málo o tom rozprávam, no z tohto sa teším!

ROZHOVOR s riaditeľom prešovskej Hotelovej akadémie: Akí boli žiaci kedysi a akí sú dnes?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM