Michala Halásová Samospráva

Za 1 rok upozornili kamery na 746 priestupkov. Pribudnú v meste ďalšie?

Mestská polícia v Prešove má k dispozícii kamerový systém, ktorý zahŕňa dvadsaťštyri kamier. Osem analógových však už nadsluhuje. Na výmenu ale nie sú peniaze.

Ilustračný obrázok k článku Za 1 rok upozornili kamery na 746 priestupkov. Pribudnú v meste ďalšie?
Zdroj: Dnes24.sk

V priebehu minulého roka na základe podnetov z kamerového systému zasahovali hliadky mestskej polície v 746 prípadoch, z toho 76 záznamov bolo poskytnutých iným orgánom verejnej správy, pätnásťkrát pre podozrenie z trestného činu a šesťdesiatjedenkrát pre podozrenie z priestupku.

Na nové kamery nie sú peniaze

V roku 2012 tvorilo mestský kamerový systém 24 kamier a to najmä vďaka účelovo prideleným finančným prostriedkom, ktoré boli schválené Radou vlády SR pre prevenciu kriminality. „Mestský kamerový systém v súčasnosti tvorí osem analógových kamier, ktoré boli osadené v prvej etape v rozmedzí rokov 2000 až 2006. Tieto kamery už nadsluhujú, ale na nové nie sú peniaze,“ konštatoval náčelník Mestskej polície Ján Andrejko.

Chránené dielne

Špecifikom kamerového systému je pracovisko chránenej dielne. „Kamerový systém mesta Prešov, ktorý spravuje Mestská polícia je ovládaný osobami so zníženou pracovnou schopnost'ou v rámci troch zriadených chránených dielni, na základe schváleného projektu Úradom práce, sociálnych veci a rodiny. V súčasnej dobe v nich mesto zamestnáva 24 osôb,“ prezradila hovorkyňa mesta Jana Jurčišinová.

Za rozšírenie kamerového systému sa už vyslovilo viacero mestských poslancov. Kúpa nových kamier však z finančných dôvodov zatiaľ nie je možná.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM