Samospráva

Z rokovania zastupiteľstva: Poslanci schválili návrhy žiadostí o nenávratné finančné príspevky

Prešovskí poslanci schválili v stredu na zasadnutí mestského zastupiteľstva päť návrhov na podanie žiadostí o nenávratné finančné príspevky.

Ilustračný obrázok k článku Z rokovania zastupiteľstva: Poslanci schválili návrhy žiadostí o nenávratné finančné príspevky
Foto: Ľubomír Hudačko

Vedúca odboru strategického rozvoja Mestského úradu v Prešove Magdaléna Artimová informovala, že k žiadostiam je potrebné priložiť schválenie spolufinancovania projektov zo zdrojov mesta, preto tento materiál predložila na rokovanie.

O čo ide?

Podľa jej slov v jednom z projektov ide o opravu vchodov, schránok a chodbových okien v nájomných bytoch na Starej tehelni. Ďalší projekt – rekonštrukcie hasičskej zbrojnice pre Dobrovoľný hasičský zbor na Košickej ulici – sa zatiaľ týka iba návrhu na preplatenie nákladov na projektovú dokumentáciu. V budúcnosti chce mesto tejto objekt komplexne rekonštruovať vrátane opravy strechy, zateplenia budovy, úpravy vnútorných priestorov a výstavby sociálneho zariadenia.

Poslanci podporili aj návrh, ktorý sa týka rekonštrukcie niekoľkých telocviční základných škôl. Artimová podotkla, že vlani mesto získalo nejaké finančné zdroje na telocvične, ale nie v takom rozsahu, ako potrebuje. Teraz sa bude radnica uchádzať o dotáciu na opravu a vybavenie ďalších telocviční. Mesto chce získať tiež nenávratné príspevky na cyklochodník na Sekčovskej ulici.

Došlo na kritiku

„Ďalším projektovým zámerom, ktorý je ešte len v štádiu prípravy, je projektový zámer na peletizačnú linku, ktorý realizujeme v spolupráci s Technickými službami (mesta Prešov). Už v minulom roku mali podporený projekt na nákup technológie na biologicky rozložiteľný odpad a v podstate projektový zámer, ktorý predkladáme, bude akoby pokračovaním tohto projektu. Biologicky rozložiteľný odpad sa bude ďalej spracovávať, zakúpi sa peletizačná linka a vyrobené pelety by mohli byť využívané napríklad na vykurovanie v niektorých mestských objektoch,“ uviedla Artimová.

Posledný z projektov kritizoval Ľudovít Malaga z poslaneckého klubu Smer-SD, nezávislí poslanci a SNS, ktorý ho navrhoval stiahnuť z rokovania. Pri hlasovaní ho však kolegovia nepodporili a za svoj návrh nakoniec hlasoval sám.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM