Správy

Z Prešova budú po východe jazdiť už iba 861-ky: S týmito osobákmi sa môžete začať lúčiť!

Moderné dieselmotorové jednotky 861 už dlhší čas premávajú na tratiach východného Slovenska. Od zmeny cestovného poriadku 14. júna 2015 ich však budete na vídať opäť o čosi viac. Medzi Prešovom a Humenným budú po novom nasadené na všetkých spojoch.

Ilustračný obrázok k článku Z Prešova budú po východe jazdiť už iba 861-ky: S týmito osobákmi sa môžete začať lúčiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Moderné dieselmotorové jednotky 861, ktoré Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) získala s pomocou fondov EÚ, zabezpečujú približne polovicu na linke Humenné – Prešov. Okrem toho aj všetky spoje na linke Humenné – Medzilaborce, výraznú väčšinu na linke Humenné – Stakčín a vybrané regionálne expresy (REX) premávajúce medzi Humenným a Košicami.

„Od zmeny cestovného poriadku 14. júna 2015 sa ešte rozšíri nasadenie týchto súprav medzi Prešovom a Humenným, takže aj tam budú nasadené na všetkých spojoch,“ uviedla hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová.

Ak sa podľa nej ešte cestujúci na týchto tratiach stretnú s tradičným motorovým osobným vlakom, bude to z mimoriadnych dôvodov, ako sú napríklad opravy. Nové vlaky sú nízkopodlažné, klimatizované, monitorované kamerami, vybavené akustickým a vizuálnym informačným systémom pre cestujúcich, elektrickými zásuvkami a čoskoro už vo všetkých bude k dispozícii možnosť pripojiť sa na internet prostredníctvom Wi­Fi.

foto: ilustračné

Porovnanie: Tradičný motorový osobný vlak vs. moderná dieselmotorová 861-tka
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM