Peter Handzuš Rôzne

Z Popradu letecky do Poznane. Už pred Vianocami

Na letisku Poprad – Tatry pribudne ďalšia pravidelná linka smerujúca do Poľska. Obojsmerná linka bude lietať do a z Poznani jedenkrát do týždňa. Linku bude prevádzkovať poľská letecká spoločnosť Eurolot.

// „Pre región Tatier je to veľmi pozitívna správa, otvárajú sa nám ďalšie možnosti, ako prilákať Poliakov na týždňové pobyty k nám,“// povedala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská, ktorá sa len nedávno vrátila z Varšavy, kde absolvovala stretnutie so zástupcami leteckej spoločnosti Eurolot.

Nová pravidelná linka bude návštevníkom k dispozícii od 22. decembra. Do Popradu priletí vždy v sobotu a v ten istý deň aj prepraví turistov naspäť do Poľska.

Región Vysoké Tatry pripravuje spolu s poskytovateľmi ubytovacích zariadení aj výhodné pobytové balíky, ktorých súčasťou bude okrem skipasu a zľavovej karty Tatry Card aj letenka a transfer z letiska do hotela.

„Ceny leteniek budú výhodnejšie a v rámci pobytových balíkov budú fixné,“ vysvetlila Maťašovská. OO CR sa okrem toho s leteckou spoločnosťou dohodla aj na spoločnej reklamnej kampani. V nej by mali byť okrem nového leteckého spojenia propagované aj už existujúce pravidelné linky z a do Varšavy a Gdanska.

** // „Tieto dva spoje začali z Popradu lietať 7. decembra minulého roka, pričom frekvencia je dvakrát do týždňa. V zime to bolo vo štvrtok a v nedeľu, v lete v piatok a nedeľu, aby mohli turisti chodiť na víkendové a týždňové pobyty. Letecké linky sú vyťažená aj teraz mimo hlavnej turistickej sezóny a poľská spoločnosť Eurolot ich považuje za stabilné,“//** objasnila Maťašovská.

Zároveň verí, že nová linka do Poznani bude rovnako úspešná a priláka do Tatier viac poľských návštevníkov, ktorých po zavedení eura na Slovensku ubudlo. Tatranci chcú podľa nej Poliakov prilákať predovšetkým kvalitnými službami, dobrou lyžovačkou a wellness pobytmi v akvaparkoch.

Prešov24/tasr Foto: Peter Handzuš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM