Lenka Fedorová Rôzne

Youtuberka LENKA z východného Slovenska: V sledovanosti videí valcujeme televízie!

Známa youtuberka má na svojom kanáli 75 000 odberateľov. Ako dlho jej trvá natočiť video a s akými najvtipnejšími komentármi sa stretla?

Ilustračný obrázok k článku Youtuberka LENKA z východného Slovenska: V sledovanosti videí valcujeme televízie!
2
Galéria
Zdroj: LENKA

Fenomén youtuberingu sa dostáva do povedomia ľudí čoraz viac. Youtuberi svojimi videami bavia tisíce fanúšikov, tí zas majú postarané o pravidelný prísun zábavy. Jednou z nich je aj youtuberka z východného Slovenska, ktorá vystupuje pod menom LENKA.

Na YouTube máte 75 000 odberateľov. Ako dlho trvá youtuberke vybudovať si takúto fanúšikovskú základňu?

To je veľmi individuálne. Niekto sa môže venovať tvorbe videí pár mesiacov a dosiahnuť vysoké čísla odberov, spojí sa napríklad s tvorcami, ktorí už majú vybudovanú základňu divákov, vytvorí virálne video, alebo si zaplatí reklamu na sociálnych sieťach. Ja som svojich 75 000 odberateľov získala za približne 4 roky postupne a nenásilne.

Čo sa za ten čas zmenilo? Vnímajú dnes podľa vás ľudia youtuberov inak ako pred rokmi?

Samozrejme, že áno. Keď som začínala, tak pojem YouTuber na Slovensku neexistoval, málokto mal predstavu, čo to znamená, kto je YouTuber a čo taká práca obnáša.

Teraz sú tvorcovia vnímaní ako veľmi silné médium, valcujeme v sledovanosti televízie, mladí ľudia si už radšej zapnú video na YouTube.

Nachádzate po toľko natočených videách ešte inšpiráciu? Čo je vaším hnacím motorom?

Inšpirácia je stále. Vždy sa objavia nové produkty, témy, námety na videá. Hnacím motorom je pre mňa vedomie, že moja tvorba ľudí baví, ich pozitívna odozva, reakcie. Zapnú si moje videá, aby si pri nich oddýchli, mali lepšiu náladu, alebo aby zistili, čo nové by mohli v kozmetike vyskúšať a čo za míňanie peňazí nestojí.

V neposlednom rade je to aj fakt, že toto moje hobby ma vie uživiť, no nerobila by som niečo na silu. Mám aj prácu na plný úväzok, takže nebyť vecí, ktoré som spomenula, nenatáčam.

Na svojom kanáli máte množstvo videí. Ako dlho približne trvá natočiť jedno video a spracovať ho?

Čas, ktorý je potrebný na natočenie videa a jeho spracovania záleží od mnohých faktorov. Môže to trvať pár hodín, ale aj pár týždňov. Natočenie samotnej recenziu trvá niekoľko desiatok minút, editovanie videa, výber hudby, export videa a následné nahranie videa na internet približne pol dňa. Divák vidí už len niekoľko minútové video, za ktorým sa skrýva zvyčajne veľa práce.

S akými najzaujímavejšími komentármi ste sa pod svojimi videami stretli? :)

Počas Vianoc som vydala video s názvom: Brat komentuje, ako sa líčim, kde som pod videom našla pár otázok, ako kto to komentuje, či je to môj frajer… Aktuálne nosím odnímateľný strojček na zuby, ktorý je potrebné nosiť minimálne 22 hodín denne. Prv som točila bez neho, lebo som nevedela poriadne rozprávať, ale teraz, keď som si už zvykla, točím s ním.

Našla som komentár, že ho mám vo videu len aby som sa ním chválila (smiech). To ma pobavilo. Na druhej strane sa z toho teším, že nosenie strojčeka sa už neberie u mladých ako niečo negatívne, za čo sa deťom v minulosti vysmievali.

Zdroj: YouTube.com

Pamätáte sa ešte na svoje prvé video? Ako sa naň pozeráte dnes? Urobili by ste ho inak?

Pamätám si ho a nemenila by som nič. Je zbytočne špekulovať o niečom, čo sa už nedá zmeniť. Vtedy sa mi to tak páčilo, moje vystupovanie bolo iné, technika slabá, ale tak to malo byť, postupne som sa učila, ako svoju tvorbu zlepšiť :)

Svojim fanúšikom často prinášate beauty videá. Aké sú aktuálne trendy v líčení?

Mojim cieľom je recenzovať kozmetické produkty divákom tak, ako by som ich na káve opisovala kamarátkam. Nemám žiaden líčiaci kurz, nevenujem sa trendom v líčení, ani o to nemám záujem.

Najviac kozmetiku aj tak používajú ženy, ktoré sa chcú o seba starať a make-upom si trochu zvýrazniť prednosti a zakryť nedostatky, nie isť na súťaž v extravagantnom Drag queen make-upe. Ja preto odporúčam, aby sa líčili tak, ako sa to páči im, aby sa hlavne ony cítili dobre, pekne, sebavedomo.

Aké líčenie by ste odporučili našim čitateľkám na tohtoročnú jeseň? Čomu by sa mali vyhnúť a čoho by sa nemali báť?

Sama sa líčim pomerne rovnako každý deň, produkty ale obmieňam a zisťujem, ktorý je lepší a sedí mi viac. Čoho by sa nemali báť? Make-up sa nepodarí, tak sa dá odlíčiť. V tomto smere by sa nemali báť ničoho. Nech skúšajú, tvoria, ak na to majú chuť a čas.

Skôr by som ich vyzvala, aby sa nebáli byť samé sebou, aby sa nebáli prezentovať sa tak, ako naozaj chcú. Aby sa nebáli ísť na ulicu bez make-upu, ak sa cítia dobre, aby sa nebáli nosiť oblečenie, ktoré sa im páči. Na konci dňa tieto povrchné veci aj tak nie sú vôbec podstatné a hlavné sú v živote iné, oveľa dôležitejšie veci, ako je napríklad zdravie. :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM