Martin Sýkora Tlačové správy

Vznik novej občianskej iniciatívy: Predstaví plán pozdvihnutia východu

Občianska iniciatíva Verejnosť Pre Rozvoj Východu prináša ponuku pre občanov východného Slovenska, ktorí chcú zostať a žiť v zdravom, tolerantnom, prosperujúcom a bezpečnom regióne Slovenska i Európy.

Ilustračný obrázok k článku Vznik novej občianskej iniciatívy: Predstaví plán pozdvihnutia  východu
Foto: Pavol Gašper

Program, ktorý osloví východ

Hlavnou myšlienkou iniciátorov je, že východné Slovensko si zaslúži lepšiu budúcnosť. Program bude predstavený Pavlom Gašperom, zástupcom primátora Popradu a Michalom Kravčíkom, nositeľom Goldmanovej ceny za environmentalistiku v obci Bretejovce na rozhraní prešovského a košického kraja 15. júna o 13:00 hod.

Podľa Gašpera je Slovensko riadené „hŕstkou centralistov, ktorí ani nevedia, že vôbec existujú naše obce, alebo kde sa nachádzajú naše mestá. A ani ich to nezaujíma.“

Dôsledkom toho je, že „v obchodnom reťazci si môžete objednať prasiatko Made in Germany, dovezené mäso môže byť zo zdochlín alebo napichané vodou a látkami spôsobujúcim vysoký výskyt rakoviny hrubého čreva. Mladí môžu ísť študovať do zahraničia a tešia sa, že tam zostanú, ich rodičia musia chodiť za prácou na druhý koniec republiky alebo Európy a manželstvá sa im rozpadajú, tí čo zostávajú, nechcú mať deti. Pomer HDP na východe ku priemernému HDP Slovenska poklesol a o rómskej problematike sa viac rozpráva a píše, než sa rieši,“ dodal Gašper.

Zdroj: Pavol Gašper

Východ nemá byť len dočasným domovom

Reakciou na tento stav má byť program, ktorým sa vytvorí množstvo pracovných príležitostí, skvalitní sa životné prostredie a naštartujú sa kroky na posilnenie ekonomiky oboch krajov východného Slovenska.

„Náš región je len dočasným domovom pre naše deti, ktoré čakajú na príležitosť vysťahovať sa za lepším životom ďaleko od svojho rodiska. Podobne, ako aj ich rodičia odchádzali a ešte stále odchádzajú za prácou, aby zabezpečili obživu pre svoje deti. Pritom sa neraz rozpadajú rodiny. Stali sme sa regiónom ľudí odkázaných na sociálne balíčky. Regiónom, z ktorého sa vytráca nielen život, ale aj ľudia. Preto je potrebná zásadná, systémová zmena,“ uviedol Kravčík.

(Politická reklama) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Pavol Gašper PR 06/2017
4
Galéria
Zdroj: Pavol Gašper
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM