Ľubomír Hudačko Futbal

Významný úspech futbalových talentov Prešova: Zahrali si finále medzinárodného turnaja!

Úspech na prestížnom turnaji sa ráta! Mladí Prešovčania ho dokázali v Českej republike, kde si žiaci kategórie U13 v medzinárodnej konkurencii vybojovali skvelé, strieborné umiestnenie. V Modřiciach pri Brne tak oslavovali aj zelenobiele koňare...

Ilustračný obrázok k článku Významný úspech futbalových talentov Prešova: Zahrali si finále medzinárodného turnaja!
Zdroj: Dnes24.sk

Tím Futbalovej akadémie 1. FC Tatran Prešov sa v kategórii U13 zúčastnilo medzinárodného futbalového turnaja mladších žiakov v Modřicích pri Brne, kde sa stretla celá česká a slovenská špička.

Prvý deň bol 1. FC Tatran Prešov v skupine s Brnom, Modřicami a Trnavou. „Turnaj sme začali prehrou s Brnm 0:5, druhý zápas sme zdolali Mořice 5:0. Posledný zápas v skupine sme hrali s Trnavaou (2:1). Druhý deň sa hralo na základe výsledkov a boli sme zaradení do skupiny s AC Sparta Praha, s ktorou sme remizovali 1:1,“ uviedol pre oficiálnu webstránku klubu tréner Patrik Durkáč.

Najlepší výkon podali proti dobre známej Žiline (2:0) a mierili do štvrťfinále, v ktorom po dvoch dňoch brali štvrté miesto. Podľa tohto umiestnenia hrali následne so Slovanom Bratislava. Tu sa už hralo systémom k.o. „Súper stihol skorigovať stav, no postup do semifinále sme si už udržali. V semifinále sme sa stretli so Sláviou Praha, na tomto turnaji dovtedy neporazeným družstvom,“ vysvetlil ďalej Durkáč.

Tento zápas Tatran vyhral 1:0 a nakoniec sa teda prebojoval do finále, v ktorom opäť narazil na silnú Zbrojovku Brno. Zápas bol diametrálne odlišný od prvého zápasu na turnaji. Napokon ho zelenobieli prehrali 0:2. Zainteresovaní tréneri aj diváci sa zhodli na tom, že finále splnilo najvyššie kritériá a zaslúžene sa v ňom stretli dve najlepšie družstvá turnaja.

„Chlapci získali cenné skúsenosti pri konfrontácii s kvalitnými súpermi. Verím, že to pretavíme do budúcej sezóny. Turnaj ukázal aj nedostatky, na odstránení ktorých musíme tvrdo pracovať. Na turnaji sme získali okrem druhého miesta aj individuálne ocenenie za 2. najlepšie hráča turnaja, ktorým sa stal Tomáš Rigo. Turnaj považovať za malé majstrovstvá Česka a Slovenska v tejto vekovej kategórii. Preto druhé miesto za vynikajúcou Zborojovkou Brno považujem za pekný a cenný úspech celého kolektívu, ako aj klubu,“ dodal pre 1fctatran.sk tréner Durkáč.

Finále

1. FC Tatran Prešov – Zbrojovka Brno 0:2

Konečné poradie:

1. Zbrojovka Brno
2. 1. FC Tatran Prešov
3. Slávia Praha
4. MFK Senica
5. AC Sparta Praha
6. MŠK Žilina
7. Slovan Bratislava
8. Sigma Olomouc
9. Baník Ostrava
10. Bohemians Praha
11. Spartak Trnava
12. FC Hradec Králové
13. FK Ústi n/Labem
14. Sparta Brno
15. Modřice
16. Dinamo Brjansk

foto: 1fctatran

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM