Ľubomír Hudačko Rôzne

Vyučovanie niekedy trvalo až do večera: Dostavba areálu Fakulty manažmentu preto prispeje k zlepšeniu výučby!

Dostavba novej budovy na Konštantínovej ulici má Fakulte manažmentu Prešovskej univerzity v Prešove priniesť výrazné zlepšenie podmienok pre vzdelávaciu i výskumnú činnosť. Fakulta zápasí s nedostatkom priestorov už od svojho vzniku, vedenie očakáva, že v akademickom roku 2015-2016 sa všetko zmení.

Ilustračný obrázok k článku Vyučovanie niekedy trvalo až do večera: Dostavba areálu Fakulty manažmentu preto prispeje k zlepšeniu výučby!
Zdroj: Dnes24.sk

Prodekan fakulty pre prax, kvalitu a rozvoj Ján Vravec vysvetlil, že v súčasnosti majú k dispozícii novú budovu v užšom centre mesta, tá však vzhľadom na viac ako 2000 poslucháčov kapacitne nepostačuje.

Vyučovanie trvalo aj do večera

„Výučba neprebieha kontinuálne na jednom mieste, pretože fakulta má priestory v rôznych častiach mesta napríklad v dome kultúry, alebo v univerzitnom areáli na Ulici 17. novembra. Preto sa museli študenti i vyučujúci medzi hodinami presúvať,“ zdôraznil prodekan.

Neustále presuny samozrejme ovplyvňovali aj tvorbu rozvrhu, čo sa pochopiteľne podpísalo na tom, že vyučovanie niekedy trvá až do večera. Hlavným prínosom modernej účelovej budovy bude to, že všetky vyučovacie aktivity, prednášky, konzultácie, semináre budú sústredené v jednom areáli, čiže študenti a učitelia nebudú musieť absolvovať veľké presuny v rámci mesta Prešov.

Nové priestory pre 600 ľudí

„Dôležitým faktorom je aj skutočnosť, že naša fakulta nebude platiť prenájmy za iné priestory, ktoré je dnes nutné zabezpečovať v budovách iných vlastníkov. Aj toto výrazne zefektívni našu činnosť,“ uviedol prodekan. Vznikne nová trojpodlažná účelová budova, ktorá bude prepojená s už existujúcim pavilónom. Podľa projektu budú v nových priestoroch vytvorené podmienky pre vyučovanie a prácu takmer 600 ľudí.

Okrem toho, že tu bude prebiehať výučba, budú tu aj nové administratívne priestory pre zamestnancov. Vzniknú miestnosti pre technické zabezpečenie i archív vedeckých a diplomových prác. „Najväčšou miestnosťou v novej budove prešovskej fakulty bude aula s kapacitou pre viac ako 300 poslucháčov. Pribudne sedem seminárnych miestností, ktoré poskytnú priestor dovedna pre 200 študentov. Kancelárske priestory vytvoria podmienky pre približne 70 zamestnancov fakulty,“ spresnil Vravec.

Vedenie jednej z najmladších prešovských fakúlt si uvedomuje, že dostavbou budovy sa rozšíria aj ďalšie možnosti a budú môcť prijať viac uchádzačov o štúdium. „Netreba zabúdať ani na fakt, že naša inštitúcia sa podieľa na realizácii mnohých projektov a grantov, pričom spolupracujeme s desiatkami subjektov. To si vyžaduje, aby sme disponovali jednak modernou didaktickou technikou a informačnými technológiami, ale aj vyhovujúcimi priestormi,“ uzavrel prodekan fakulty.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM