Monika Földešiová Rôzne

Výťažok z bowlingu pre dievčatko v kóme

Výťažok zo 4. ročníka benefičného bowlingového turnaja o putovný pohár predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK), ktorý sa uskutočnil v pondelok (28.3.) v Prešove, poputuje pre Mišku Kriškovú z Popradu.

„Toto 12,5-ročné dievčatko je sedem rokov v bdelej kóme. Podarilo sa nám nahrať sumu 2389,60 eura, peniaze prispejú na jej náročnú liečbu a rehabilitáciu,“ zdôraznil predseda PSK Peter Chudík.
Miška sa narodila ako zdravé dievčatko, keď mala päť rokov však prišli nečakané zdravotné ťažkosti. „Vyžiadalo si to viacero operácií, napokon však Miška upadla do bdelej kómy, v ktorej je dodnes,“ povedal Miškin otec. Rodičia ju vozia do Špeciálnej školy v Poprade, navštevuje aj odbornú rehabilitáciu v Kežmarku, pomáha jej vysoko intenzívna individuálna rehabilitácia podľa poznatkov kozmetickej medicíny v rehabilitačnom centre v Piešťanoch. Práve výťažok z turnaja jej umožní absolvovať túto náročnú liečbu.
Na turnaji sa zúčastnilo 64 osobností PSK z rôznych oblastí, ktorí spolu zhodili takmer 12.000 kolkov. Okrem PSK postavili družstvá aj Prešovská univerzita, novinári, bankári a viaceré súkromné spoločnosti. Celý turnaj organizuje firma 4 SPORT, ktorá taktiež postavila jedno družstvo. V každom zo 16-členných tímov bola zastúpená jedna žena. Najlepším tímom sa stal PKB invest, ktorý nahral 1222 bodov a na druhé miesto tak odsunul doterajšieho víťaza predchádzajúcich troch ročníkov tím PSK.
„Aj v predchádzajúcich troch ročníkoch boli podporené deti, konkrétne z Domova sociálnych služieb v Giraltovciach a detského stacionára pri Domove sociálnych služieb v Prešove,“ uviedla hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková. Minuloročný výťažok bol určený pre Mariannku Michlišinovú z Proča.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM