Správy

Výstava dopravných riešení v Prešove odštartovala: Vidieť môžete 16 projektov

Šestnásť dopravných stavieb, ktoré uľahčia premávku v meste, prezentuje výstava Dopravné riešenia v Prešove. Tá je sprístupnená v priestoroch PKO.

Ilustračný obrázok k článku Výstava dopravných riešení v Prešove odštartovala: Vidieť môžete 16 projektov
Zdroj: Dnes24.sk

Návštevníci si môžu pozrieť, ako budú vyzerať dopravné tepny mesta, kde pribudnú križovatky či cyklochodníky. Výstava bude prístupná denne od 09.00 do 17.00 do piatka 29. septembra.

Predstavenie riešení

Primátorka Andrea Turčanová uviedla, že ide o jedinečnú výstavu dopravných projektov, ktoré sa aktuálne realizujú, alebo sú v štádiu prípravy. Občanom mesta chce radnica predstaviť riešenia konkrétnych dopravných bodov, ktoré sa týkajú diaľnice D1, rýchlostnej cesty R4, objazdov mesta, dôležitých križovatiek, rozšírenia úsekov ciest, mostov a pribudnú aj ďalšie kilometre cyklochodníkov.

„Tento týždeň sme vybrali zámerne, pretože v stredu sa začína druhý ročník festivalu architektúry a dizajnu a vlastne výstava dopravných stavieb bude sprievodnou akciou tohto podujatia. Ľudia tu môžu vidieť 16 projektov ako diaľnicu D1 Prešov západ – Prešov juh, ktorá sa začala stavať v júni 2017, mala by byť odovzdaná do júna 2020. Alebo rýchlostnú cestu R4 – severný obchvat – I. etapa, tá má stavebné povolenie od januára tohto roka,“ uviedla primátorka.

Turčanová predstavila aj niekoľko projektov, ktoré majú zvýšiť priepustnosť dopravy a zabezpečiť lepšiu bezpečnosť jazdy po uliciach Rusínska, arm. gen. Svobodu, Pod Táborom, Jurkovičova či Šrobárova, kde sa ráta s pridaním nových jazdných pruhov či vybudovaním nových križovatiek.

Ďalšie projekty

Rozšíri sa tiež Solivarská ulica od križovatky s ulicami arm. gen. Svobodu a Švábskej až po kruhovú križovatku vedľa autobusovej stanice. Pripravuje sa rekonštrukcia križovatky Levočská – Obrancov mieru, kde sa zvýši počet jazdných pruhov na Levočskej a postaví ďalší most cez Torysu. Na výstave je tiež štúdia cestného prepojenia ulíc Sabinovská – Bardejovská – Košická, ktorá rieši problém vjazdu do mesta od Sabinova. Návštevníci si môžu pozrieť aj projekty, ako sa rozšíria cyklocesty v smere Prešov – Zlatá Baňa a na uliciach Kúpeľná, Sekčovská a Masarykova.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM