Ľubomír Hudačko Rôzne

Vyšliapaná nepeknosť na Sekčove: Ľuďom by sa zišiel chodník, má to však háčik

Zišiel by sa tam chodník, čo si uvedomuje nejeden obyvateľ prešovského sídliska Sekčov. Na Karpatskej ulici je totiž namiesto neho vyšliapaná nepeknosť.

Ilustračný obrázok k článku Vyšliapaná nepeknosť na Sekčove: Ľuďom by sa zišiel chodník, má to však háčik
4
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Na Karpatskej ulici sídliska Sekčov daný výjav veru nie je príliš oku lahodiaci. Trávnatá plocha je tam totiž už vyšliapaná a vyzerá to nepekne.

Ľudia cez tento priestor totiž smerujú do obchodného centra a postupne tam za niekoľko rokov takpovediac vytvorili „náhradu“ za chodník. To sa nepáči nejednému obyvateľovi sídliska. „Vyzerá to hrozne. Kedysi tam bola pekná zeleň a teraz sa na to nedá pozerať. Vysadením trávy sa nezmení nič, chcelo by to vybudovať chodník,“ myslí si napríklad Prešovčanka Alena.

Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Podobný názor pridal aj Šimon, ktorý sa na tento priestor pozerá deň čo deň. „Mali by sa o to kompetentní postarať. Teraz sa všade budujú parkoviská a chodníky, poslanci by sa mohli pozrieť aj sem,“ hovorí. Ako nám však prezradil prešovský Mestský úrad, zabezpečenie výstavby chodníka od zastávky MHD po obchodné centrum má však háčik.

„Po zistení skutkového stavu z mapových podkladov, vyšliapaný chodník od zastávky MHD z väčšej časti prechádza po súkromných pozemkoch, ktoré nie sú vo vlastníctve mesta Prešov. Z uvedeného dôvodu mesto Prešov nemôže na týchto pozemkoch vybudovať požadovaný chodník,“ znie stanovisko zo sekcie strategického rozvoja Mestského úradu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

OBRAZOM: Vyšliapaná nepeknosť na Sekčove
4
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM