Samospráva

Vyše dve stovky metrov novej kanalizácie: Pribudli medzi blokmi na Pavlovičovom námestí

Dažďové zrážky skončia konečne tam, kde majú, teda v dažďovej kanalizácii. Tá pribudla na Pavlovičovom námestí v Prešove, čo obyvateľom zvýši komfort.

Ilustračný obrázok k článku Vyše dve stovky metrov novej kanalizácie: Pribudli medzi blokmi na Pavlovičovom námestí
Zdroj: Mesto Prešov

Takmer 250 metrov novej kanalizácie mesto vybudovalo medzi blokmi na Pavlovičovom námestí. Investícia v objeme 46 000 eur vylepší komfort obyvateľom blokov, kde v čase dažďov trpeli zvýšenou vlhkosťou hlavne pivnice.

Voda tam zostávala

Sklon terénu totiž spôsoboval, že voda zostávala v medziblokovom priestore. „Dažďové vody odtekajúce zo strechy bytového domu č. 42–45, z komunikácie a spevnených plôch areálu vnútrobloku sú teraz odvádzané systémom dažďovej kanalizácie napojenej na verejnú kanalizáciu. Ide o dve vetvy dažďových stôk, na ktorých sú osadené vstupne šachty, prípojky od dažďových strešných zvodov a vpustu i odvodňovací žľab,“ uviedol tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták.

Aj archeologický prieskum

Ako dodal, celková dĺžka dažďového odtokového systému je 244,40 metrov. Zhotoviteľom prác je spoločnosť MP Kanál. Súčasťou stavebných prác bol aj archeologický prieskum, ktorého výsledky sú aktuálne spracovávané dodávateľom, spoločnosťou Archeológia Zemplín.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM