Milan Jusko Rôzne

Vynikajúca správa: Nábrežná sa začne stavať už v júni!

Nielen vodiči, ale aj ostatní obyvatelia Prešova sa konečne dočkajú dokončenia posledného úseku Nábrežnej komunikácie. Vydýchnu si najmä obyvatelia ulice Škultétyho, kde im kamióny jazdia priamo pred domami. To isté platí aj pre vodičov kamiónov, kto

Riešenie dopravy a cestnej infraštruktúry v Prešovskom kraji je jednou z priorít, ktorým chce venovať maximálnu pozornosť poslanec NR SR Stanislav Kubánek (SMER–SD). Informoval o tom na stretnutí s novinármi 23. mája.

Investícia do dopravy – rovná sa znižovanie nezamestnanosti

A práve 23. mája bola podpísaná zmluva s dodávateľom na pokračovanie výstavby Nábrežnej komunikácie v krajskom meste Prešov. „Ide o úsek cesty od mestskej haly po ZVL na Košickej ulici. Už tento mesiac bude slávnostne poklopaný základný kameň a hneď sa začne s realizáciou stavby,“ uviedol krajský predseda SMER-u Stanislav Kubánek. Celkový objem investície presahuje 32 miliónov eur a dĺžka výstavby je naplánovaná na 36 mesiacov od začiatku prác.

Účasť na slávnostnom zahájení výstavby prisľúbil aj predseda vlády SR Robert Fico. „Nábrežná komunikácia v Prešove je záležitosťou vyše 20-tich rokov. Stále sú s tým problémy. Som rád, že sme sa konečne pohli ďalej. Krajské mesto potrebuje urgentne riešiť dopravu. To je cesta, ktorá môže pomôcť rozvoju celého regiónu. Investícia do dopravy – rovná sa znižovanie nezamestnanosti,“ dodal Stanislav Kubánek.

Dodávateľom stavby je spoločnosť HANT BA DS & ANIK a to na základe výsledku verejného obstarávania.

presov24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM