Ľubomír Hudačko Iné športy

Vyhecované derby: Volejbalisti Prešova vo finále pohára bojovali o trofej, pozrite si to

Volejbalisti VK Mirad Prešov zviedli vo finále Final Four Slovenského pohára 2014 s rivalmi z Humenného boj o trofej. Kto napokon ťahal za kratší koniec a kto sa tešil z výstupu na piedestál?

Ilustračný obrázok k článku Vyhecované derby: Volejbalisti Prešova vo finále pohára bojovali o trofej, pozrite si to
Zdroj: Dnes24.sk

Žiaľ, prvú trofej v sezóne vyhrali volejbalisti ŠK Chemes Humenné. Vo finále Final Four Slovenského pohára 2014 nad rivalmi z Prešova brali výhru jednoznačne 3:0 na sety.

Hneď v úvode zápasu si Chemes vytvoril trojbodový náskok (5:2) a ten si udržiaval až do stavu 11:8. Potom pridali Humenčania ďalšie dva body a ďalšiu štvorbodová séria zakončená Sarneckého esom znamenala vedenie 17:9. Prešovčania síce najprv znížili, ale osembodovej nádielke sa nevyhli – 25:17.

Druhý set začali znova lepšie domáci hráči (3:1, 4:2), ale za stavu 5:3 prišla trojbodová séria súpera, ktorý po ese Digaňu najprv zrovnal na 5:5 a po postupnom útoku naklonil misky váh na svoju stranu. Prešov po prvom technickom oddychovom čase zvýšil svoj náskok na rozdiel troch bodov, keď Humenčania najprv vyrobili chybu na sieti a potom ich zablokoval súper – 7:10. Pri Mizerákovom servise však domáci zrovnali na 10:10. Hostia opäť odskočili na rozdiel dvoch bodov, ale humenský dvojblok najprv znamenal zrovnanie (13:13) a nasledujúci už vedenie 16:14. Následne pridal Joščák eso, na sieti sa presadil Jakubov i Mlynarčík a bolo 19:14. Napokon získali „Chemesáci“ i druhý set v pomere 25:20.

Tretie dejstvo patrilo domácim, keďže Javorčík položil loptu a na ukazovateli skóre svietil stav 5:1. Prešov síce korigoval na rozdiel dvoch bodov (3:5), Sarneckého servis vrátil Humennému štvorbodové vedenie – 8:4. Vzápätí pridali humenskí volejbalisti ďalší bod a rozdiel šiestich bodov zvýšil Mizerák (14:8). Humenskí volejbalisti sa dovolili súperovi priblížiť na tri body (18:15), no záver setu zvládli (25:20) a po víťazstve 3:0 na sety mohli začať s oslavami.

ŠK Chemes Humenné – VK MIRAD PU Prešov 3:0 (25:17, 25:20, 25:20)

80 minút, rozhodcovia: Daruľa a Mokrý, 1200 divákov

Chemes: Javorčík, Sarnecki, Mizerák, Joščák, Jakubov, De Amo, libero Szymczak (Beňa, Mlynarčík). Tréner: R. Vlkolinský.

Prešov: S. Lampart, Lux, Faron, Hudák, Macko, Digaňa, libero T. Lampart (Závacký, Rajduga, Pavlinský). Tréner: Ľ. Šalata.

VIDEO: Pozrite si zábery zo skvelej atmosféry počas finále!

foto: ilustračné

Chemes Humenné - Mirad Prešov volejbal
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM