Webnoviny - Rôzne

Východ zasiahli prívalové dažde, hrozia povodne

Prietrž mračien a krupobitie v piatok popoludní narobili problémy v časti Kežmarku a v niektoré obce v jeho okolí. Keďže kanalizácia nestíha odvádzať vodu, tá tečie aj po cestách a vytvára tak prekážky na ceste.

Polícia žiada vodičov, aby prispôsobili jazdu poveternostným podmienkam a stavu vozovky a dbali na zvýšenú opatrnosť.

Podľa informácií z operačného strediska kežmarských hasičov prietrž mračien zasiahla len severnú časť mesta, naopak, v južnej, kde je aj hasičská stanica, ju nezaznamenali. Hasiči momentálne zasahujú na jednom mieste na severe mesta, kde voda zatopila záhrady.

[size=15][color=#cc0000]­Ničivá prietrž mračien aj v Prešove[/co­lor][/size]

Prietrž mračien dnes popoludní okolo 16:00 spôsobila zosuv pôdy na cestu III. triedy v časti Lipany – Lúčka v okrese Sabinov. Hasiči tu odstraňovali aj popadané stromy.

Cestu do hodiny uvoľnili. Ako uviedol pre agentúru SITA dispečer z Krajského hasičského a záchranného zboru v Prešove Pavol Palša, hasičov volali tiež čerpať vodu zo zaplaveného suterénu jedného bytového domu v Lipanoch a tiež z jedného rodinného domu v Sabinove. Voda nespôsobila žiadne zranenia ani väčšie škody.

V prešovskej miestnej časti Ľubotice zhruba v tom istom čase prudký dážď robil obrovské kaluže na ceste a spomaľoval dopravu. Hasiči tu nemuseli zasahovať, polícia však prosí vodičov, aby dbali na zvýšenú opatrnosť, kým voda nestečie do kanalizácie.

Búrka v iných častiach mesta nenarobila problémy, dokonca na niektorých miestach v Prešove vôbec nepršalo.

[size=15][color=#cc0000]­Meteorológovia varujú pred povodňami[/co­lor][/size]

Na východe Slovenska hrozia prívalové povodne. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého stupňa, ktorá platí dnes až do 23:00 v okresoch Levoča, Sabinov, Prešov, Svidník, Stropkov a Vranov nad Topľou.

„V dôsledku intenzívnych prívalových lejakov je možný výskyt prívalových povodní, najmä na menších vodných tokoch,“ upozorňuje SHMÚ. Povodne sa však podľa meteorológov môžu objaviť aj mimo vodných tokov.

Na väčšine územia východného Slovenska, ale aj na severe stredného a západného Slovensko naďalej platí aj výstraha prvého stupňa pre búrky s krúpami.

Prešov24/webnoviny Foto: webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM