Tlačové správy

Vyberáte si dovolenku? Na toto si dajte pozor

Dovolenková sezóna sa blíži smrteľným tempom.

Ilustračný obrázok k článku Vyberáte si dovolenku? Na toto si dajte pozor
Zdroj: TASR

Mnohí z vás už lustrujú ponuky cestovných kancelárií a ďalší zase čakajú na akčné last minute zájazdy. Nech už patríte do ktorejkoľvek skupiny, na toto by ste si mali dať pred kúpou zájazdu pozor. Teda, ak nechcete na dovolenke riešiť zlomenú posteľ, neudržiavanú pláž či krach cestovnej kancelárie. Čím začať?

Výber cestovnej kancelárie

Prvým a veľmi dôležitým krokom je výber cestovky. Neexistuje letná sezóna, počas ktorej by ste si neprečítali o krachu nejakej kancelárie, ktorej klienti ostali zaseknutí v zahraničí. Ako sa tomu vyhnúť? Pomerne jednoducho, čím je cestovná kancelária dlhšie na trhu, tým je toto riziko nižšie. Navyše za ňu hovoria státisíce spokojných klientov. Na Slovensku to je napríklad Tiptravel, Koala či Tatra Tour.

Porovnávajte ceny

Buďte aktívny, neberte hneď prvý zájazd, o ktorom si myslíte, že je výhodný. Porovnávajte ceny vo vašich vytipovaných cestovkách. V jednej nájdete Bulharsko s polpenziou za rovnakú cenu a s rovnakými podmienkami ako all inclusive zájazd na Sardínii v druhej. Dajte si tú námahu a strávte aspoň hodinu porovnávaním cien.

Opatrne s katalógmi

Katalógy sú fajn, ak chcete vedieť, aké destinácie a hotely cestovná kancelária ponúka, no ak sú vaším hlavným zdrojom informácií, idete do rizika. Jednak fotky sú profesionálne upravené, ale z katalógu sa nedozviete ani o možných nedostatkoch. Čo s tým?

Zoberte si na pomoc aj internet

Zoberte si na pomoc internet, vďaka tomu sa môžete dostať k článkom skutočných ľudí, ktorí boli na rovnakom mieste, kam sa vy chystáte. A čo je ešte lepšie, nielen k článkom, ale aj fotkám a videám, takže všetko uvidíte bez ružových okuliarov. Skvelou pomôckou sú aj Google Maps, vďaka ktorým si môžete zistiť, či je to z hotela na pláž skutočne 5 minút, alebo si budete po dovolenke kupovať novú koženú obuv, pretože ste denne šliapali viac ako 20 minút k moru. Ak si dáte na toto pozor, užijete si skvelú dovolenku.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM